ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
26-10-2016, ora 10:56

Ciolos explica de ce legea conversiei a fost atacata: „Trebuie sa serveasca oamenii, nu speculatorii”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, ca Guvernul a decis sa atace Legea conversiei creditelor la CCR nu pentru ca nu este de acord cu ea, ci pentru ca trebuie clarificate anumite vulnerabilitati constitutionale ale legii inainte ca ea sa isi produca efectele, astfel incat sa fie aplicabila.

"Faptul ca am trimis la CCR aceasta lege nu e pentru ca suntem impotriva ei, ci pentru ca consideram ca sunt acolo cateva elemente, asa cum a fost votata ea de Parlament, pentru ca din pacate Parlamentul nu a luat in considerare amendamentele pe care le-am propus care din punctul nostru de vedere ar fi facut-o aplicabila, si daca nu clarificam constitutionalitatea acum, inainte de a intra ea in vigoare exista riscul ca ea sa produca efecte si peste cateva luni altcineva sa o atace, o banca sau oricine altcineva. (...) Atunci va crea mai multe probleme celor care asteapta sa li se rezolve problemele", a explicat premierul.

Seful Executivului a mai spus ca trebuie vazut daca legea, in forma aprobata de Parlament, serveste oamenii cu probleme reale sau unor speculatori, adaugand ca Guvernul va corecta actul normativ imediat dupa decizia Curtii Constitutionale.

"Deci vrem sa vedem daca sunt elemente de neconstitutionalitate, sa le clarificam acum si va promit ca in masura in care CCR va da un raspuns rapid guvernul va lua toate masurile pentru a corecta acele lucruri in lege in asa fel incat ea sa aiba acea adresabilitatea oamenilor care chiar au probleme si nu a speculatorilor. Din cei cateva zeci de mii de creditori in franci elvetieni sunt 200 de creditori care au luat imprumuturi de peste 250.000 de franci elvetieni si cei 200 totalizeaza peste un milliard de lei din cei 5 si ceva miliarde cati au fost imprumutati. Deci nu vrem ca din cauza unor speculatori care au speculat atunci cursul francului sa traga ponoasele acum cei care intr-adevar au probleme. Acesta a fost motivul pentru care am trimis legea la CCR si in masura in care vom avea raspunsul rapid de la CCR vom veni si cu masurile pentru a corecta aceste lucruri, pentru ca aceasta lege sa poata fi aplicata fara riscul ca ea sa fie atacata ulterior la CCR dupa ce isi face efectele", a mai sustinut Dacian Ciolos.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii