A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714024733.4715.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciolos, despre reducerea birocratiei: „Nici pacalelile de 1 Aprilie nu mai sunt ce-au fost. O sa se spuna ca nu avem simtul umorului”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
30-06-2016, ora 12:02

Ciolos, despre reducerea birocratiei: „Nici pacalelile de 1 Aprilie nu mai sunt ce-au fost. O sa se spuna ca nu avem simtul umorului”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Dacian Ciolos a scris, pe Facebook, ca Guvernul sau risca sa fie considerat fara simtul umorului adoptand masuri de reducere a birocratiei la trei luni dupa ce acestea au fost subiectul unei farse de 1 aprilie in presa.

"Parca nici pacalelile de 1 Aprilie nu mai sunt ce-au fost. Dupa trei luni, ceva ce parea o gluma buna s-a lasat cu un pachet de simplificare si debirocratizare. In ritmul acesta, o sa se spuna ca nu avem simtul umorului", a scris Dacian Ciolos.

El a atasat postarii sale un articol din HotNews, o farsa de 1 aprilie, in care autorii anuntau ca Guvernul a luat masuri spectaculoase de reducere a numarului de documente solicitate de autoritati cetatenilor in diverse chestiuni.

Articolul respectiv ironiza activitatea asa-numitei "comisii de taiat hartii" ce a fost infiintata la nivelul Guvernului la sfarsitul lunii februarie cu scopul de a identifica modalitatile de debirocratizare a administratiei publice centrale.

Comentariile lui Ciolos vin dupa ce Guvernul a adoptat marti mai multe masuri menite sa le faca viata mai usoara celor care, de exemplu, au de platit amenzi de circulatie sau de obtinut diverse documente sau servicii de la institutiile publice.

Executivul a adoptat in sedinta de marti masurile de debirocratizare a administratiei anuntate de catre premierul Dacian Ciolos, printre care se numara scutirea de taxa de timbru pentru cartea de identitate, renuntarea la copiile legalizate si reducerea numarului de taxe pentru eliberarea unor documente.

De acum este posibila inclusiv plata online a amenzilor de circulatie, dar si inregistrarea video a examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

Guvernul precizeaza ca cea mai mare parte a masurilor incluse in acest pachet raspund sugestiilor primite din partea cetatenilor pe platforma online de consultare publica maisimplu.gov.ro. S-au primit peste 3.300 de propuneri, fiind aproximativ 32.000 de persoane care au sustinut propunerile deja postate.

Multe dintre solicitari au vizat plata online pentru cat mai multe categorii de taxe si impozite, reducerea numarului de taxe si hartii, precum si renuntarea la copiile legalizate si recunoasterea documentelor emise in format electronic cu semnatura electronica.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii