A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714049579.7537.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cinci mituri despre carne demontate de cercetatori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-04-2015, ora 13:04

Cinci mituri despre carne demontate de cercetatori

Articol de Madalina Irimia
Un grup de cercetatori a identificat o serie de mituri legate despre carne, iar in clipul de mai jos veti putea vedea cum au demontat rand pe rand aceste conceptii gresite.

Mitul numarul 1: Carnea duce la aparitia cancerului. Totul depinde de felul in care este preparata carnea. Carnea intens procesata s-ar putea sa contina substante cancerigene, dar acest lucru poate fi evitat, daca alegem sa preparam carnea in asa fel incat sa evitam prajirea in ulei. Carnea rosie este adesea asociata cu o predispozitie la cancer, dar exista foarte putine dovezi in acest sens, potrivit Business Insider.

Mitul numarul 2: Carnea putrezeste in colon. Unii oameni cred ca preparatele din carne nu sunt digerate corespunzator. in realitate, insa, nu exista nicio dovada stiintifica pentru a sustine aceasta teorie.

Mitul numarul 3: Carnea duce la aparitia bolilor de inima. Carnea este adesea asociata cu boli cardiovasculare sau cu diabetul de tip 2, dar oamenirea consuma carne cu milioane de ani inainte ca aceste boli sa apara. O serie de studii au aratat ca nu exista o legatura puternica intre carnea neprocesata si bolile de inima. Important este ca acest aliment sa fie consumat in cantitati moderate si sa evitam pe cat posibil carnea procesata.

Mitul numarul 4: Carnea ingrasa. Carnea are un continut ridicat de grasimi si de calorii, iar acesta este motivul pentru care cei mai multi spun ca acest aliment duce la luarea in greutate. Dar sa nu uitam faptul ca este o sursa importanta de proteine, nutrienti ce stimuleaza scaderea in greutate. Proteinele au rolul de a stimula metabolismul. Numeroase studii au aratat ca daca mancam carne avem tendinta de a manca mai putin pe parcursul zilei.

Mitul numarul 5: Carnea iti afecteaza sanatatea. Sunt multi oameni care cred ca acest aliment iti afecteaza masa osoasa si buna functionare a rinichilor. Gresit, afirma cercetatorii, care spun ca pe termen lung carnea are exact efectul opus. Persoanele care obisnuiesc sa manance carne prezinta un risc scazut de a dezvolta osteoporoza si de a suferi de fracturi. in plus, nu exista dovezi care sa arata ca o dieta bogata in proteine ar afecta rinichii. Acest efect apare doar in randul persoanelor diagnosticate cu boli renale.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: carne, mit, specialisti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii