ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
09-02-2012, ora 09:18

Chiriile nu ar trebui sa mai creasca, dar proprietarii cer mai mult

Articol de Cristian Amariei

Evolutia slaba a agriculturii sau reducerea exporturilor ar putea avea ca efect stagnarea economiei nationale. Implicit, piata imobiliara ar trebui sa faca acelasi lucru, iar chiriile nu ar trebui sa creasca.

Reducerea exporturilor sau evolutia slaba a agriculturii ar putea determina o stagnare a economiei in acest an. Deci, consumul, inclusiv chiriile, nu ar avea de ce sa creasca.

Chiriile la nivel national vor stagna sau vor scadea in acest an, potrivit opiniilor specialistilor chestionati de Evenimentul Zilei.

"Nu s-a intamplat nimic consistent in economie pentru a avea motive sa credem ca vor creste chiriile in acest an. In 2011, cresterea economica s-a bazat pe exporturi si agricultura, nu pe consum, de aceea au si scazut chiriile", a explicat analistul imobiliar Ion Radu Zilisteanu.

In 2011, desi a existat o crestere economica estimata la 2,5%, iar majorarea reala a salariilor a fost de circa 4%, chiriile au scazut in Bucuresti, la garsoniere, cu circa 1%, potrivit datelor imobiliare.ro.

Situatia a fost mai buna decat in 2010, cand chiriile la garsonierele din Bucuresti au scazut cu circa 30%. Un minus mai accentuat, de 7%, l-au avut in 2011 chiriile la apartamentele de trei camere.

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: chirie, proprietari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii