ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-09-2015, ora 10:33

Cercetatorii britanici au gasit o solutie naturala pentru topirea mai lenta a inghetatei

Articol de Madalina Irimia
O echipa de cercetatori britanici a gasit o modalitate de a incetini topirea inghetatei, inclusiv la temperaturi ridicate, datorita unei proteine naturale care se adauga in compozitia acesteia, informeaza AFP, citat de agerpres.ro

Inghetata astfel obtinuta ar fi, de asemenea, mai putin bogata in acizi grasi saturati si ar avea mai putine calorii, asigura studiul efectuat de cercetatori de la universitatile din Edinburgh si Dundee.

Concret, oamenii de stiinta au adaugat retetei de inghetata o proteina naturala numita BslA, prezenta in unele alimente si jucand un rol de scut.

Cercetatorii au explicat ca aceasta proteina se agata de celulele adipoase si de bulele de aer continute in inghetata, permitand amestecului sa fie mai stabil.

Consecinta introducerii acestei proteine este ca inghetata ramane "inghetata mai mult timp", fara ca onctuozitatea sa sa fie mult afectata.

Aceasta noua reteta ar putea facilita activitatea producatorilor si distribuitorilor de inghetata, deoarece permite conservarea acesteia la temperaturi mai putin scazute, oferind in acelasi timp noi oportunitati pentru consumatori.

"Maini lipicioase de la inghetata topita (...) ar putea sa apartina curand trecutului", spun, cu umor, cercetatorii britanici care spera sa poata introduce acest nou procedeu pe piata in urmatorii trei pana la cinci ani, mai noteaza AFP.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii