A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714129639.9592.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cercetatorii au descoperit o serie de unelte mai vechi decat omul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-05-2015, ora 16:12

Cercetatorii au descoperit o serie de unelte mai vechi decat omul

Articol de Madalina Irimia
O echipa de cercetatori au descoperit din intamplare o serie de unelte din piatra care sunt mai vechi decat specia noastra.

Unele dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii au fost facute din intamplare. Printre acestea sunt radioactivitatea, penicilina si, nu in ultimul rand, microundele. Mai nou, se numara si cele mai vechi unelte din piatra scoase la suprafata vreodata. Cu o vechime de 3,3 milioane de ani, acestea sunt cu 500.000 de ani mai vechi decat ramura noastra din arborele filogenetic.

Pana la acest moment, se credea ca uneltele din piatra au fost create de predecesori ai nostri, a caror denumire stiintifica incepe cu acelasi cuvant: ”homo”. Descoperirea, insa, da dreptate celor care sustineau pana acum ca procesul de fabricare a uneltelor a inceput in timpul altor specii cu un creier mai mic. Africa este continentul pe care specia noastra a aparut, acesta fiind motivul pentru care numeroase situri arheologice se gasesc acolo.

Conform Chicago Tribune, au fost gasite peste 140 de bucati. Dintre acestea, cele mai multe era utilizate drept ciocane sau cutite, fiind in acelasi timp mult mai grele decat uneltele care erau considerate pana acum cele mai vechi. Cat despre cine este responsabil de producerea acestora, cercetatorii nu au reusit sa indice foarte clar acest lucru. Din cate se pare, nu este vorba despre vreun membru al speciei noastre.

Integral pe playtech.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii