ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

MONDEN
10-07-2012, ora 11:26

Cele mai scumpe divorturi din lume (Galerie foto)

Articol de Madalina Irimia

Un proces de divort devine mai complicat in cazul in care sotii detin o avere impresionanta, iar daca nu au incheiat un acord prenuptial sau daca apar alte probleme hotararea de divort poate presupune si plata unor sume mari de bani.

In 2012, probabil cel mai mediatizat divort va fi cel dintre Tom Cruise si Katie Holmes, insa, desi actorul detine o avere estimata la 250 de milioane de dolari, el s-ar putea sa piarda doar o mica parte din ea, gratie unor acord prenuptial pe care l-a incheiat cu Katie.

Unii dintre cei mai bogati oameni din lume si-au vazut insa averea impartita in doua de o hotarare de divort, iar CNBC a intocmit o lista cu cele mai scumpe divorturi din lume.

1. Rupert si Anna Murdoch - 1,7 miliarde de dolari

Divortul dintre mogulul media australian Rupert Murdoch si Anna Murdoch este cel mai scump din lume. Dupa un mariaj de 32 de ani si trei copii, cei doi s-au despartit in 1999, iar in urma hotararii de divort Rupert a pierdut 1,7 miliarde de dolari, bani care s-au dus la Anna.

La doar 17 zile dupa ce divortul a fost finalizat, Rupert s-a insurat cu Wendi Deng, iar Anna s-a maritat cu investitorul William Mann, cateva luni mai tarziu.

2. Bernie si Slavica Ecclestone - 1-1,2 miliarde de dolari

Hotararea de divort in cazul miliardarului Bernie Ecclestone si al sotiei lui, Slavica, nu a fost data publicitatii, dar se estimeaza ca ea s-a ales cu circa 1 miliard de dolari in urma acesteia. Slavica, fost model, este cu aproape 30 de centimetri mai inalta decat fostul ei sot, iar de curand si-a luat un avion privat pe care a dat circa 60 de milioane de dolari.

3. Adnan si Soraya Khashoggi - 874 milioane de dolari

Timp de aproape doua decenii, divortul dintre dealerul de arme Adnan Khashoggi si Soraya a detinut recordul pentru cel mai scump din istorie. Actele au fost depuse in 1974, dar abia in 1982 cei doi au ajuns la o intelegere asupra impartirii averii - ea a primit 874 milioane de dolari.

4. Craig si Wendy McCaw - 460 de milioane de dolari

Afaceristul american Craig McCaw si sotia lui, Wendy, s-au despartit in 1998, la doar cativa ani dupa ce au vandut pentru 11-12 miliarde de dolari compania pe care o detineau. Dupa ce hotararea de divort a fost data, Wendy a fost inclusa in topul Forbes al celor mai bogati 400 de americani, dar a pierdut locul in scurt timp.

5. Mel si Robyn Gibson - 425 de milioane de dolari

Divortul dintre renumitul actor si Robyn a fost finalizat in decembrie 2011, desi actele au fost depuse cu doi ani inainte, dupa ce actorul a aparut in presa imbratisandu-se cu rusoaica Oksana Grigorieva. Mel a pierdut exact jumatate din averea lui de atunci, care era de 850 de milioane de dolari.

In plus, relatia cu Okasana s-a destramat in scurt timp, despartirea fiind una foarte mediatizata si care s-a lasat si cu obligatia pentru actor de a plati o pensie alimentara de circa 20.000 de dolari pe luna, pentru copilul pe care il are cu rusoaica.

6. Robert si Sheila Johnson - 400 de milioane de dolari

Dupa un mariaj de peste 30 de ani, Robert Johnson, primul miliardar afro-american din SUA, si Sheila s-au despartit in anul 2000, ea primind circa 400 de milioane de dolari in urma hotararii de divort. In 2005 ea s-a maritat cu William T. Newman Jr., judecatorul care a prezidat prima infatisare de divort.

7. Arnold Schwarzenegger si Maria Shriver - 250-375 de milioane de dolari

Actorul Arnold Schwarzenegger si fosta sa sotie, Maria Shriver, au avut parte de un divort foarte mediatizat, dupa 25 de ani de mariaj. Maria s-a hotarat sa inainteze dosarul de divort dupa ce s-a aflat ca actorul are un copil dintr-o relatie cu menajera care a lucrat multi ani pentru cei doi.

Din moment ce cuplul nu a avut un acord prenuptial, actorul a fost obligat sa ii dea Mariei peste jumatate din averea sa si se spune ca ar fi fost dispus sa dea si mai mult, spre a arata ca isi asuma responsabilitatea pentru faptele sale.

8. Roman si Irina Abramovici - 300 de milioane de dolari

Divortul dintre Roman si Irina Abramovici l-a costat pe miliardarul rus doar 300 de milioane de dolari, desi se credea ca va deveni unul foarte scump. La acea vreme, 2007, Roman era al 16-lea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului Forbes, si se specula ca Irina putea primi pana la jumatate din averea acestuia, de 18,7 miliarde de dolari.

Pana la urma ea a primit insa doar 2% din averea lui. Bunurile obtinute de Irina in urma divortului se pare ca au inclus bani gheata, resedinte in Marea Britanie si Moscova, un iaht si un avion privat.

9. Michael si Maya Polsky - 184 de milioane de dolari

Divortul dintre Michael si Maya Polsky a fost initiat in 2003, iar dupa ce a fost finalizat ea a primit jumatate din averea lui de atunci. Cei doi, care s-au casatorit in 1975 in Ucraina, s-au mutat in SUA in 1976, fara a avea prea multe bunuri si cu doar 500 de dolari cash. Polsky a facut insa avere ulterior, punand bazele mai multor companii energetice.

10. Michael si Juanita Jordan - 168 de milioane de dolari

Celebrul jucator de baschet Michael Jordan si Juanita s-au despartit in 2006, dupa 17 ani de casnicie, iar un an mai tarziu hotararea de divort a venit si cu obligatia ca el sa-i plateasca 168 de milioane de dolari.

Sursa: ziare.com

Foto: oligarh.md, therichest.org, yugworld.in, roportal.ro, luxpresso.com, roportal.ro, libertatea.ro, lahoralatina.net

     
Tag-uri: divort, vedete, proces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii