A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713415145.1082.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai ambitioase proiecte ale Facebook. Cum vrea compania sa schimbe lumea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-05-2016, ora 11:33

Cele mai ambitioase proiecte ale Facebook. Cum vrea compania sa schimbe lumea

Articol de Cristian Amariei
In paralel cu rivalul sau Google, Facebook lucreaza la propriile proiecte ambitioase, care merg mult mai departe de faimoasa retea de socializare.

Business Insider a realizat o lista cu cateva dintre cele mai interesante planuri ale companiei conduse de Mark Zuckerberg, care acopera domenii variate, de la conectarea intregii lumi si revolutionarea infrastructurii telecomunicatiilor la inteligenta artificiala.

Cel mai recent proiect este si cel mai misterios. Facebook a lansat o divizie numita Building 8, care se va concentra pe dezvoltarea de noi produse hardware si al carei scop este de a asigura progresul "misiunii" Facebook de a conecta lumea.

Facebook si-a propus sa investeasca in aceasta divizie sute de milioane de dolari in urmatorii ani. Building 8 va fi condusa de Regina Dugan, care s-a ocupat anterior de departamentul pentru Tehnologie Avansata si Proiecte al Google.

Intre timp, alte proiecte importante ale companiei au deja o forma concreta.

Este cazul dronei Aquila, care functioneaza cu energie solara. Aparatul de zbor, care este inca in faza de prototip, va fi capabil sa se mentina in aer timp de cateva luni si va utiliza lasere pentru a furniza internet de mare viteza in regiunile indepartate ale planetei.

Aquila este parte a initiativei Internet.org, prin care Facebook intentioneaza sa faca internetul accesibil in toata lumea. De asemenea, este in concordanta cu planul companiei de a regandi infrastructura de telecomunicatii, plan cunoscut sub numele de Telecom Infra Project.

Facebook a introdus de curand doua noi proiecte in cadrul acestei initiative, Terregraph, un sistem wireless experimental care ar putea furniza Internet de mare viteza in zone urbane aglomerate la costuri mult mai mici decat conexiunea prin fibra optica, si ARIES (Antenna Radio Integration for Efficiency in Spectrum), care va facilita accesul la Internet in zonele rurale.

In general, Facebook nu intentioneaza sa dezvolte aceste retele pe cont propriu, ci sa demonstreze ca este posibila o infrastructura mai eficienta si mai ieftina.

Facebook nu neglijeaza nici domeniul realitatii virtuale si augmentate. Compania a lansat deja castile de realitate virtuala Oculus Rift si GearVR. Insa planurile sale merg mult mai departe de jocuri. Facebook vrea ca oamenii sa simta cu adevarat ca sunt impreuna, in acelasi loc, doar folosind castile.

De asemenea, compania lucreaza la un dispozitiv de realitate augmentata care va arata ca o pereche de ochelari obisnuita.

Un al treilea domeniu de interes pentru Facebook consta in machine learning si inteligenta artificiala.

In prezent, reteaua sociala foloseste inteligenta artificiala pentru a filtra postarile din News Feed. Tehnologia poate fi accesata gratuit de alte companii, iar Facebook spera ca va putea influenta domenii precum cercetarea asupra cancerului.

Unul dintre cele mai ambitioase proiecte de inteligenta artificiala ale companiei consta in crearea unui asistent virtual numit M, un fel de secretar personal pentru fiecare utilizator al retelei de socializare.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii