A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713615479.0142.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel putin 22 de morti si 50 de raniti intr-un atentat sinucigas in Afganistan
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-04-2015, ora 13:06

Cel putin 22 de morti si 50 de raniti intr-un atentat sinucigas in Afganistan

Articol de Cristian Amariei
Cel putin 22 de oameni au fost ucisi si alti 50 au fost raniti sambata, intr-un atentat sinucigas comis in fata unei banci din orasul Jalalabad, in estul Afganistanului, au anuntat responsabili locali, potrivit AFP.

"Explozia a avut loc in exteriorul unei banci, unde functionari au venit sa-si ridice salariul lunar", a precizat pentru AFP guvernatorul provinciei Nangarhar, Fazal Ahmad Shirzad, in timp ce un purtator de cuvant al guvernului regional a anuntat ca zeci de persoane au fost ucise sau ranite in acest atentat care nu a fost inca revendicat.

Insa, potrivit agentiei de presa afgane Pajhwok, citate de TASS, cel putin 30 de oameni au fost ucisi si peste 100 au fost ucisi intr-un dublu atentat comis la Jalalabad. O explozie a avut loc langa o filiala locala a Bancii Kabul, iar alta in zona cladirii municipale a Departamentului de informatie si cultura, precizeaza sursa citata.

Potrivit AFP, purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, neaga orice responsabilitate a gruparii in atentat.

Acest nou atac intervine intr-o perioada in care Afganistanul se confrunta cu o recrudescenta a atentatelor teroriste sangeroase, lansate de talibani la inceputul sezonului de lupte impotriva guvernului si tintelor straine, in timp ce Washingtonul a decis sa-si mentina o parte dintre trupe pe teritoriul afgan.

In data de 10 aprilie, cel putin 15 civili afgani au fost ucisi in doua atacuri cu bomba, dintre care unul viza un convoi al NATO, atac revendicat de rebelii talibani.

Alte doua atacuri au avut loc in provinciile Nangarhar (est) si Ghazni (sud-est), doua regiuni extrem de infiltrate de talibani, care lupta din 2001 impotriva guvernului afgan si a aliatilor acestuia din cadrul NATO. Cel mai sangeros atac a avut loc pe un drum din Ghazi, unde o bomba a explodat la trecerea unui microbuz ce transporta numerosi civili.

In aceeasi zi, cel putin 18 soldati afgani au fost ucisi, dintre care unii decapitati, in timpul unui atac al talibanilor in districtul Jurm di provincia Badakhshan.

Dupa ce a numarat peste 140.000 de soldati in momentul de varf al interventiei militare occidentale in Afganistan, in 2010, Fortele NATO si-au redus treptat efectivele in aceasta tara. in prezent, ele numara putin peste 12.000, majoritatea americani, insarcinati cu incadrarea si formarea fortelor afgane in lupta impotriva talibanilor.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: afganistan, atac, victime
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii