A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713946485.3591.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai nou pamant romanesc. MOTIVUL pentru care accesul pe insula este interzis
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-09-2015, ora 11:42

Cel mai nou pamant romanesc. MOTIVUL pentru care accesul pe insula este interzis

Articol de Madalina Irimia
O insula in Marea Neagra, de 21.410 hectare, adica aproape cat suprafata Bucurestiului, inconjurata de ape, cu peisaje de o mare frumusete, este cel mai nou pamant romanesc, dar aici nimeni nu poate patrunde.

Insula Sacalin era formata initial din doua insule mai mici – Sacalinu Mare si Sacalinu Mic – insa cu timpul cele doua s-au unit. Autoritatile romane au interzis popularea insulei inca din 1938, si nici turistii nu au acces aici, scrie one.ro.

Insula, care s-a format in urma cu peste un secol si jumatate, se gaseste in dreptul bratului Sfantu Gheorghe al Deltei Dunarii.

in zona, care a fost declarata rezervatie a biosferei, se gaseste o mare varietate de pasari, mamifere si reptile. Peste 200 de specii de pasari au fost recenzate aici. in apele insulei se gasesc pesti rari, sturioni, dar si plante rare.

Turistii interesati pot ajunge in zona insulei Sacalin daca pornesc din Tulcea sau Murighiol cu bacul sau cu salupa pana la localitatea Sfantul Gheorghe, iar de aici cu o barca inchiriata pot merge inspre sud pe canal, spre Insula Sacalin.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii