A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713604824.0968.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cei mai buni ochelari de soare pentru sanatatea ochilor tai!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-07-2016, ora 10:24

Cei mai buni ochelari de soare pentru sanatatea ochilor tai!

Articol de Madalina Irimia
Ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai purtate accesorii atat de femei cat si de barbati.

Nu numai ca pot sa iti schimbe intregul look intr-o secunda si sa te faca sa arati bine, dar pot sa fie si un ajutor extrem de mare pentru ochi!

Asa cum nu ar trebui sa iesi din casa niciodata fara sa aplici crema de protectie, asa nici ochelarii nu ar trebui sa iti lipseasca din outfitul de zi cu zi!

Esentiali in protectia ochilor impotriva razelor solare nocive, ochelarii de soare te pot scapa de multe probleme, cum ar fi cataracta sau alte afectiuni ale ochilor care pot cauza leziuni ale vederii sau chiar orbire.

Si acum ca stii cat de multe pot sa faca pentru tine, este obligatoriu sa stii si ca nu orice ochelari de soare te protejeaza si ca trebuie sa ii alegi cu mare atentie, tinand cont de anumite criterii!

Alege ochelari care te protejeaza 100% de razele UVA si UVB

Acestia vin cu o eticheta care indica procentul de protectie oferit si trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- Sa aiba lentile care blocheaza 99%-100% radiatiile UVB si UVA
- Sa aiba protectie UV 400 (aceasta blocheaza razele de pana la 400 de nanometrii, ceea ce inseamna ca ochii tai vor fi protejati si de cele mai mici urme de raze ultraviolete)
- Sa reflecte cu 70%-90% lumina vizibila
- Sa fie potriviti ca si culoare si sa nu provoace dificultati ale vederii
- Sa aiba lentile care permit recunoasterea clara a tuturor culorilor

Alege culoarea potrivita!

Avand in vedere ca te-ai asigurat deja ca te protejeaza 100% de razele nocive ale soarelui, culoarea mai inchisa a lentilelor nu le face sa fie mai eficiente decat cele mai deschise. Cu toate acestea, nuanta joaca un rol important in perceptia culorilor.

Lentilele galbene te pot pune in dificultate atunci cand esti la semafor, de exemplu, in timp ce lentilele gri, verzi sau maro minimizeaza distorsiunile de culoare si sunt o alegere mai buna atunci cand esti in spatele volanului.

Si tine minte ca nu doar protectia UV conteaza atunci cand vine vorba de ochelari si ca ar trebui sa tii cont si de urmatoarele aspecte:

Lentilele fotocromice – se inchid sau se deschid la culoare in functie de lumina. Cu toate acestea, au nevoie de putin timp pentru a se adapta la diferite conditii de iluminare.

Lentilele de policarbonat – ofera protectie la impact, fiind utile in timpul activitatilor sportive si potential periculoase.

Lentilele-oglinda – reduc lumina vizibila, facand totul sa para mai intunecat.

Lentilele degrade – inchise la culoare in partea de sus si mai deschise in partea de jos, reduc efectul de orbire in cazul reflexiei de lumina, fiind utile la condus.

Lentilele dublu degrade – inchise la culoare in partea de sus si jos, dar deschise la culoare in mijloc. Sunt utile in practicarea sporturilor de iarna sau pe apa, dar nu si la condus.

Daca petreci mult timp in jurul apei, opteaza pentru lentile polarizate

Acestea reduc efectul de orbire, prin filtrarea luminii reflectate in suprafete cum ar fi apa sau oglinzile. Acest tip de ochelari sunt o optiune buna pentru surferi sau schiori.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca polarizarea nu are nimic de-a face cu protectia UV, deci verifica eticheta inainte sa-i cumperi, pentru a te asigura ca te vor proteja complet.

Ia in considerare calitatea lentilelor

Expertii oftalmologi sunt de acord ca pretul nu este o asigurare a calitatii in ceea ce privesc ochelarii de soare, dar ca este foarte putin probabil ca o pereche ieftina sa aiba lentile cu protectie solara adecvata.

Pentru a testa calitatea optica, invata sa faci un mic test. Fixeaza-ti vederea pe o margine verticala sau o linie si misca-ti capul inainte si inapoi. Daca exista orice urma de distorsionare a liniei, inseamna ca lentilele nu sunt sigure din punct de vedere optic si ca ar trebui sa alegi alta pereche.

Mai mare = Mai bun!

Ochelarii cu rame si lentile mai mari sunt mult mai eficienti impotriva razelor UV deoarece asigura o protectie mai larga a zonei din jurul ochilor.

Potrivirea ramelor conteaza!

Ramele ochelarilor trebuie sa ti se potriveasca perfect pe nas si urechi, fara a fi „putin largi” sau „alunecosi”. Pentru a preveni patrunderea luminii prin partea de sus a fetei, alege o pereche care sa ti se potriveasca perfect si in zona fruntii.

Tine minte! Nici cei mai buni ochelari din lume nu te pot proteja de anumite surse de lumina puternice, cum ar fi neoanele din aparatele de bronzat, efectul aparatelor de sudat sau privitul direct spre soare (chiar si atunci cand e eclipsa).

Fie ca optezi pentru ochelari de soare scumpi, de la vreun designer celebru, fie ca alegi o pereche mai accesibila, de la farmacie, tine minte ca protectia ochilor este un „detaliu” al ochelarilor de soare care nu se va demoda niciodata!

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii