ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-09-2014, ora 17:28

Cea mai nesanatoasa mancare din lume? Aceasta gustare ar putea provoca un atac vascular cerebral

Articol de Madalina Irimia
Batoanele Mars pane – o gustare foarte apreciata de scotieni – pot contribui la declansarea unui atac vascular cerebral: ingestia unui singur astfel de baton poate reduce irigarea cu sange a creierului, a aratat un studiu realizat la Glasgow University.

Un baton Mars dat prin aluat si prajit are aproximativ 1200 de calorii, spun cercetatorii, iar continutul foarte mare de zahar si grasimi face din el un aliment extrem de nesanatos.

Scanand creierele a 24 de voluntari, cercetatorii au putut vizualiza direct efectul unui asemenea baton asupra creierului: dupa numai 90 de minute de la ingestie, fluxul de sange s-a incetinit.

Reducerea fluxului sangvin cerebral si a reactivitatii vaselor de sange din creier este ascociata cun un risc crescut de aparitie a accidentelor vasculare cerebrale, care, in formele cele mai grave, pot duce la paralizie permanenta sau la deces.

Interesant: efectul a fost observat doar la barbati, nu si la femei.

Batonul Mars prajit - care a fost „inventat” la un local numit Carron Fish Bar, din Stonehaven, si a avut un asemenea succes incat este azi vandut in numeroase localuri din Scotia si Anglia - este, spun cercetatorii, tot ce este mai nesanatos in alimentatia scotiana; aceasta este criticata adesea ca fiind nesanatoasa, fiind bogata in carne, grasimi, mezeluri, alimente prajite.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii