ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-11-2015, ora 09:51

Cea mai mare maternitate din Moldova, fara cardiolog

Articol de Madalina Irimia
Cea mai mare maternitate din Moldova a ramas de doua saptamani fara medic cardiolog. Astfel, toate pacientele de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi care au nevoie de interventie chirurgicala, si la care se impune inainte un consult de specialitate, sunt plimbate la un alt spital pentru aceste investigatii. In timp ce reprezentantii maternitatii spun ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca nu s-a inscrisi nimeni pentru postul de cardiolog din institutie, pacientele se plang ca sunt puse pe drumuri.

La cea mai mare maternitate din regiunea Moldovei, Cuza Voda, se fac zilnic pana la 20 de operatii. Sunt nasteri, dar si alte tipuri de interventii care presupun avizul prealabil al unui cardiolog. Anca Mihaila urmeaza sa nasca saptamana viitoare si asta inseamna ca pana atunci ar trebui sa mearga la un alt spital sau din oras pentru consultatie.

”Destul de obositor, va dati seama, mai ales si cu burtica ... e obositor. Nu e normal, dar stiti cum e, cum e la noi, la nimeni. N-as vrea, nu mi-ar conveni sa fiu plimbata la spital, sincer,” spune tanara.

De altfel, vestea a fost primita cu suparare de majoritatea gravidelor:

Foarte incomod, abia ne miscam pana aici, apoi sa mai mergem si la alt spital. Aici trebuie sa fie neaparat un medic cardiolog, este necesar.”

”Nu mi s-a zis nimic de chestia asta. Bineinteles ca n-ar fi confortabil sau ar fi mai usor sa vina un alt medic la o adica, sa se deplaseze.”

Toate aceste paciente sunt transferate la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi pentru investigatii.

”Pacientele sunt aduse in general cu ambulanta, in clinica cardiologica si numarul acestora se adauga numarului mare de consulturi preanestezice de care au nevoie pacientii din spitalul nostru, asa incat este o munca pe care cardiologii o fac, o munca in plus in baza protocolului de colaborare,” a spus Diana Cimpoesu, purtatorul de cuvant al Spitalului ''Sfantul Spiridon'' Iasi.

Anca Bivoleanu, purtatorul de cuvant al Maternitatii ''Cuza Voda'' Iasi: ”din punct de vedere al specialistului, strict al cardiologului, normal ca este mai atras sa lucreze intr-o sectie de specialitate, este mult mai provocator.”

Pana acum doua saptamani, medicul cardiolog care lucra in maternitate avea contract de prestari servicii si era prezent in unitate doar trei zile pe saptamana - luni, miercuri si vineri - astfel ca in restul zilelor se aplica aceeasi metoda de transfer a pacientelor la alta unitate.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii