A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715205480.157.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce viseaza cainele sau pisica ta in timpul somnului. Explicatia specialistilor te va impresiona
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
27-10-2016, ora 15:24

Ce viseaza cainele sau pisica ta in timpul somnului. Explicatia specialistilor te va impresiona

Articol de Madalina Irimia
Recunoscuti pentru iubirea neconditionata pe care le-o ofera stapanilor si detinatori ai titlului de „cei mai buni prieteni ai omului”, cainii ofera un nou motiv pentru a fi apreciati.

Dierdre Barret, psiholog si cercetator la Harvard Medical School a ajuns la concluzia, dupa ani de cercetari, ca patrupezii, cel mai probabil, isi viseaza stapanii in timpul somnului.

„Oamenii viseaza lucrurile de care sunt interesati in viata de zi cu zi, cu toate ca este vorba de experiente mai mult vizuale si mai putin logice. Nu exista niciun motiv pentru a crede ca la animale lucrurile stau diferit. Din moment ce cainii sunt extrem de atasati de stapanii lor, cel mai probabil acestia viseaza fata stapanului, lucrurile pe care le face si ii plac stapanului sau il enerveaza pe acesta”, a explicat Barret.

In timp ce cainii isi viseaza stapanii, pisicile isi mentin starea de veghe chiar si in timp ce dorm, iar visele lor ii vizeaza pe soareci, este concluzia specialistilor.

„Avem mai multe informatii despre somnul si visele pisicilor, pentru ca unul dintre primii cercetatori in acest domeniu, Michel Jouvet, a distrus zona mica din creierul pisicii care inhiba miscarile din timpul miscarii oculare rapide. Pisicile au fost linistite in celelalte etape ale somnului, iar cand a inceput aceasta faza au sarit in sus, si-au arcuit spatele si au marait, ceea ce a intarit ideea ca vanau soricei in visele lor”, sustine Barret.

Totusi, expertul Harvard a avertizat ca nu a fost identificata, deocamdata, o modalitate de a afla ce vad concret animalele in timp ce viseaza, insa specialistii au ajuns la concluzia ca ele au un ciclu de somn similar cu al oamenilor: ajung intr-un stadiu de somn adanc, in care creierul este foarte putin activ, iar apoi sunt perioadele de activitate cunoscute ca „miscari oculare rapide”, stadiu in care oamenii viseaza.

Dierdre Barret a oferit iubitorilor de animale si cateva sfaturi care vor sa se asigure ca prietenii lor necuvantatori vor visa frumos: „Cel mai eficient mod prin care putem visa frumos, nu doar noi, ci si copiii si animalele noastre de companie, este sa traim multe experiente frumoase in timpul zilei si sa adormim intr-un mediu sigur si confortabil”.

Declaratiile psihologului si cercetatorului de la Harvard Medical School au fost distribuite de peste 60.000 de utilizatori ai retelei Twitter. De asemenea, cei care detin un patruped acasa, au atasat pe pagina lor cel putin poza cu cainele lor dormind.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: animale, vise, cercetari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii