ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-10-2014, ora 16:03

Ce se intampla daca folosesti tefefonul pe post de alarma

Articol de Cristian Amariei
Obisnuiesti sa folosesti telefonul pe post de alarma sau sa il incarci la priza din dormitor. Lumina emisa de acesta iti poate afecta grav somnul si te poate imbolnavi.

Opt persoane din 10 stau cu telefonul mobil langa pat si 5 din 10 il folosesc pe post de alarma.

Expertii de la Sleep School din Londra avertizeaza ca somnul este grav afectat de prezenta telefoanelor mobile sau a altor aparate electronice. Mai mult, aceste aparate pot provoca dureri de cap si ameteala daca sunt tinute langa pat, spune medicul Guy Meadows.

Multe persoane folosesc tableta sau telefonul mobil chiar inainte sa adoarma. Lumina albastra emisa de aceste dispozitive ne distruge sanatatea deoarece afecteaza ritmul circadian si afecteaza productia de melatonina-hormonul somnului.

Un nivel sanatos de melatonina te ajuta sa ai un somn odihnitor, iar corpul va putea transforma alimentele si bauturile consumate in energie. Daca productia de melatonina este afectata, ciclul de somn este intrerupt, iar mancarea nu va mai fi procesata eficient.

Duce la ingrasare

Oamenii de stiinta de la Northwestern University, Chicago au descoperit recent ca expunerea la lumina emisa de telefoane si de calculatoare, pe timpul noptii poate duce la ingrasare.

Creste riscul de cancer

Folosirea ocazionala a dispozitivelor care produc lumina albastra nu este daunatoare, insa expunerea repetata la acest tip de lumina creste riscul de cancer.

Integral pe doctorulzilei.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii