ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-08-2016, ora 12:08

Ce se intampla cand folosesti smartphone-ul in timpul pauzei de masa

Articol de Cristian Amariei
Angajatii care folosesc telefonul mobil in timpul pauzei de masa se simt mai obositi decat cei care fac o scurta plimbare sau citesc cateva pagini dintr-o carte sau ziar.

Cauza acestui fenomen este incerta, dar se speculeaza ca are de a face cu faptul ca in timpul folosirii telefonului mobil creierul este stimulat mai mult, iar efortul pentru ochi este mai mare, arata un studiu realizat in Coreea de Sud, citat de Go4it.

425 de voluntari au fost intrebati ce au facut in timpul pauzei de pranz. Jumatate dintre ei au spus ca au folosit smartphone-ul, iar altii ca au discutat cu un prieten ori s-au plimbat.

Cu totii au afirmat ca au reusit sa se deconecteze de la munca. Totusi, cei care au folosit telefonul nu s-au simtit mai odihniti dupa ce au revenit la birou, iar pentru a-si descrie starea de spirit au folosit expresii precum "obosit" sau "secat emotional".

Cercetatorii de la Korea Institute for Research and Behavioural Sciences spun ca folosirea unui dispozitiv mobil in pauze necesita un efort mental mai mare decat citirea unei carti. Dar si pentru ochi, deoarece ecranul este mai mic.

Specialistii recomanda ca in timpul pauzelor de masa oamenii sa nu acceseze smartphone-urile si tabletele.

Sursa: gustarte.ro
     
Tag-uri: telefon, pauza, munca
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii