ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
21-09-2012, ora 18:04

Ce legatura exista intre vin si cancerul de san?

Articol de Madalina Irimia

Potrivit unui studiu realizat de catre specialistii Cedars-Sinai Medical Center, consumul moderat de vin rosu poate reduce riscul de a dezvolta cancer la san.

Cercetarea care a fost publicata in editia online a Journal of Women’s Health a pus sub semnul intrebarii credinta comuna conform careia consumul oricarui tip de alcool sporeste riscul de a dezvolta cancer la san. De altfel, doctorii repeta mereu ca alcoolul creste nivelul de estrogen din corp, care favorizeaza dezvoltarea celulelor cancerigene.

Contrar acestor credinte, studiul realizat de Cedars-Sinai a scos la iveala faptul ca substantele chimice care se gasesc in coaja si in semintele de struguri rosii reduc nivelul estrogenului si, in acelasi timp, cresc cantitatea de testosteron la femeile aflate la menopauza care beau un pahar de vin rosu in fiecare seara. Vinul alb nu are efecte asemanatoare.

Daca doresti un pahar de vin la cina n-ar fi o idee rea sa alegi un sortiment rosu. Aceasta alegere scade riscul dezvoltarii cancerului la san”, a declarat Chrisandra Shufelt, unul dintre membrii echipei de cercetatori.

Citeste mai multe pe sfatulparintior.ro.

Foto: modafemei.info

     
Tag-uri: femeie, vin, cancer, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii