ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2015, ora 16:16

Ce iti transmite organismul atunci cand ai dureri de spate si articulare

Articol de Madalina Irimia
Majoritatea oamenilor considera ca durerile articulare sau de spate sunt normale pe masura ce inainteaza in varsta. Insa aceste suferinte pot indica si anumite lipsuri din organism.

Durerile de spate si de articulatii pot avea un impact negativ asupra activitatilor tale de zi de zi, dar poti sa redevii activa si sa te bucuri de pasiunile tale, cum ar fi alergatul, mersul pe bicicleta, gradinaritul, etc.

Asadar, vei afla cu stupoate ca astfel de dureri nu sunt cauzate de procesul de imbatranire, greutate, sedentiarism sau nivelul de activitate. Putin stiu ca acestea sunt asociate cu un deficit de vitamine in organismul tau pe care corpul nu le aismileaza din alimente.

Lipsa de vitamina D, chiar si cand suntem in floarea varstei, este motivul care ne da aceste dureri. Iar recuperarea carentelor de vitamina D este destul de dificila cu atat mai mult cu cat alimentatia ta zilnica nu este una echilibrata, bogata in nutrienti si minerale. si, potrivit oamenilor de stiinta, cu cat aceste lipsuri din organism persista, cu atat suferinta noastra este mai mare si chiar se poate agrava. In timp, daca nu luam masuri si nu ne asiguram necesarul de vitamina D, putem sa dezvoltam boli ale oaselor sau ale circulatiei, cum ar fi artrita sau osteoporoza.

Cum iti dai seama ca incepi sa pierzi vitamina D

Pe masura ce incepi sa pierzi vitamina D din organismul corpul iti da o serie de semnale. Asadar, esti avertizata ca rezerva scade si durerile nu incep brusc. Trebuie sa iti asculti corpul si sa fii atenta la ceea ce iti transmite, mai ales ca simptomele din faza incipienta sunt foarte usor de ignorat. Ajungi astfel ca durerile sa se cronicizeze si sa dezvolti bolile amintite mai sus.

Iata care sunt semnele:

Ai senzatia ca iti ard talpile

incepi sa-ti pierzi echilibrul

Nu mai poti dormi bine. Chiar daca te duci la somn la o ora normala, te trezesti in timpul noptii si nu mai poti adormi, sau nu inchizi ochii toata noaptea.

Dureri de picioare

Cum ne luam vitamina D

In afara suplimentelor alimentare, care contin cu aproximatie necesarul zilnic de vitamina D, aceasta se fixeaza in organism cu ajutorul razelor soarelui. insa in sezonul rece poti consuma peste care ontine vitamina D, cum ar fi macroul, sardinele, tonul, somonul, ficatul, lactarele, galbenusul de ou, cerealele, nucile, merele.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  28.11.2015 08:47

Sursa banilor e chiar langa tine: un curs GRATUIT, online, pas cu pas, cu cele mai simple si mai clare explicatii! Inveti imediat cum poti sa faci bani! Trebuie doar sa urmezi acest curs de exceptie si inveti garantat, GRATUIT, cum poti sa faci bani! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs online, cere informatii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii