A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713559330.9533.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce efect au alimentele fast food asupra creierului copiilor?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-12-2014, ora 15:01

Ce efect au alimentele fast food asupra creierului copiilor?

Articol de Cristian Amariei
Copiii care consuma cantitati mari de fast food au rezultate mai proaste la testele de matematica, stiinte si citire, sugerand ca un consum ridicat de alimete de acest tip „incetineste” functionarea creierului.

Una dintre ipotezele explicative este aceea ca o alimentatie bogata in produse de tip fast food furnizeaza organismului un continut prea scazut de fier, ceea ce ar avea efecte negative asupra dezvoltarii anumitor procese la nivelul creierului.

Conform unei alte ipoteze, continutul mare de zaharuri si grasimi dintr-o dieta bogata in fast food ar avea impact negativ asupra proceselor legate de invatare.

Un studiu legat de efectele alimentatiei fast food a fost realizat recent la Ohio State University; cercetatorii urmareau sa elucideze relatia dintre acest tip de alimentatie si obezitatea infantila, dar au descoperit si o alta corelatie: dieta bogata in alimente tip fast fod are efecte negative in ceea ce priveste rezultatele scolare.

Cercetatorii au analizat alimentatia a 8500 de copii americani, la varsta de 10 ani, iar dupa 3 ani au analizat rezultatele la invatatura ale acestora.

La testele de stiinta, copiii care mancau zilnic alimente de la restaurantele fast food au obtinut un scor mediu de 79 de puncte, comparativ cu un scor mediu de 83 de puncte, obtinut de cei care nu mancau niciodata asemenea alimente. Rezultate similare au fost obtinute si in ceea ce priveste testele de lectura si testele la matematica.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii