ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2016, ora 12:14

Ce au stabilit sefii Bisericii Catolice si Ortodoxe Ruse la Havana

Articol de Madalina Irimia
Papa Francisc si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, au deplans vineri, intr-o istorica declaratie comuna semnata la Havana, "pierderea unitatii" dintre crestini si s-au pronuntat pentru "restabilirea" acesteia, scrie AFP.

Cei doi lideri spirituali au discutat aproximativ doua ore inainte de a semna o lunga declaratie comuna care vorbeste despre persecutarea crestinilor si apararea valorilor crestine in lume.

"Constienti ca raman numeroase obstacole de depasit, ne exprimam speranta ca intalnirea noastra sa contribuie la restabilirea acestei unitati dorite de Dumnezeu", au afirmat cei doi lideri ai Bisericii Romano-Catolice si, respectiv, al principalei Biserici Ortodoxe, in acest document semnat la finalul acestei prime intalniri dupa Schisma din 1054.

In acelasi timp, ei au lansat un apel "comunitatii internationale la actiuni urgente care sa impiedice continuarea izgonirii crestinilor din Orientul Mijlociu (...) in Siria si Irak, violenta a dus la pierderea a mii de vieti, lasand milioane de oameni fara adapost si fara resurse".

Aceasta intrevedere intre Papa Francisc, in drum spre Mexic, si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, sosit cu o zi inainte in Cuba, este prima intre un sef al Bisericii Romano-Catolice si patriarhul celei mai mari biserici ortodoxe din lume (130 de milioane din totalul celor 250 de milioane de crestini ortodocsi) de la schisma dintre Roma si Constantinopol din 1054, relateaza Agerpres.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii