A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714079524.9081.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce analize si consultatii trebuie sa iti faci anual
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-07-2016, ora 15:09

Ce analize si consultatii trebuie sa iti faci anual

Articol de Madalina Irimia
Preventia e cel mai bun tratament. Ca adult trebuie sa ai grija mereu de sanatatea ta mergand la doctor inainte de a avea simptome de boala.

Pentru a preveni afectiunile de orice fel, ar trebui sa efectuezi o serie de analize si consultatii cel putin o data pe an, indiferent de varsta.

In acest fel putem preveni si trata imediat boli ca anemia, infectiile urinare sau digestive, diabetul, boli ale ficatului sau ale aparatului cardiovascular.

Teste de sange (hemoleucograma) trebuie sa cuprinda numarul de globule rosii, globule albe, trombocite, cantitatea si concentratia de hemoglobina, marimea si volumul globelelor rosii, enzimele hepatice, transaminazele, bilirubina, viteza de sedimentare a hematiilor, nivelul de calciu, magneziu, colesterolul total, HDL, LDL (colesterolul bun si colesterolul rau), trigliceridele, glicemia, etc.

Sumarul de urina este util si el pentru a depista diabetul zaharat sau bolile endocrine.

O electrocardiograma este recomandata si ea anual, mai ales pentru cei care au un istoric familial de hipertensiune arteriala, palpitatii sau cazuri de infarct miocardic.

Ecografia abdominala este necesara pentru a verifica starea organelor interne, a ficatului, a rinichilor si a organelor genitale.

Ecografia de san este obligatorie pentru femei pentru depistarea cancerelor in stare incipienta.

De neratat este examenul ginecologic anual care este un control de rutina insotit de testul Babes Papanicolau si un test HPV. Afectiunile neoplazice pot fi depistate si tratate cu succes daca sunt depistate in stadii incipiente.

Barbatii sunt rugati sa-si faca analiza Antigenul Specific de Prostata, mai ales daca au peste 45 de ani.

Cancerele de piele pot fi depistate si tratate la timp daca se face un control dermatologic anual.

Alte controale recomandate sunt Controlul stomatologic, pneumologic si oftalmologic. Pentru prevenirea cancerului de colon se recomanda si colonoscopia.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii