Mezelurile cu zgarciuri, conservele, cozonacii cu E-uri si carnatii care contin 40% grasime sunt produse pe care e mai bine sa le evitati.

Alimentele de tip junk-food, precum chipsurile, produsele de patiserie sau cofetarie sunt printre cele mai periculoase si mai tentante in aceasta perioada. La acestea se mai adauga alimentele inalt procesate, cu sorici, grasime, zgarciuri sau carne dezosata. „Pentru a vedea care sunt alimentele rele si care sunt bune, trebuie sa ne obisnuim sa citim etichetele produselor. Altfel e ca si cum am cumpara un aliment in orb. Spre exemplu, trebuie sa fim atenti la unele pateuri vegetale care au inceput sa contina E-uri, la fel ca cele din ficat", atrage atentia Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
Crenvurstii sa nu aiba mai mult de 20% grasime
Crenvurstii dietetici sunt recomandati, dar trebuie sa-i evitam pe cei din materie prima de slaba calitate. „Eticheta este importanta si atunci cand cumparam carnati. Sa nu aiba mai mult de 20% grasime. Sunt unii care au si peste 40% grasime. Uitati-va si la etichetele carna-tilor care se vand la kilogram. Sunt obligati sa aiba etichetele la vedere", mai spune Gheorghe Mencinicopschi.
Atentie la mezeluri, pentru ca multe dintre ele contin o cantitate mare de sare. „Aviz persoanelor de varsta a treia si celor cu boli renale. La multe produse nu se simte gustul sarat, dar senzatia de sete este resimtita acut dupa consum", atrage atentia medicul nutritionist Corina Zugravu.
Tot etichetele ne vor arata care sunt conservele bune si care sunt cele rele. Spre exemplu, conservele de fasole, mazare sau linte trebuie sa mai contina doar apa si sare. Sardinele la conserva, in sos propriu, in sos tomat sau in ulei de masline, sunt de asemenea bune, dar daca pe eticheta scrie ca sunt in ulei vegetal sunt mai putin recomandate, pentru simplul motiv ca nu stim ce ulei s-a folosit.
Cozonaci fara coloranti si agenti de ingrosare
Atentie mare si la cozonaci! Medicul Corina Zugravu va sfatuieste sa cumparati cozonacii din patiseriile sau din cofetariile care au multe vanzari.Nu trebuie sa contina grasimi hidrogenate, arome artificiale, colo-ranti, antioxidanti sau agenti de ingrosare. „Reteta trebuie sa contina ingredientele pe care le folosea si bunica: faina, oua, unt, zahar, vanilie", spune Mencinicopschi. Dulciurile pentru copii pot fi si ele foarte periculoase. „Este o invazie de dulciuri care mai de care mai colorate si mai nesanatoase. Decat sa-i luati copilului bomboane, mai bine ii cumparati un mos-craciun din ciocolata, pe eticheta caruia sa scrie unt de cacao, nu grasimi vegetale hidrogenate", va sfatuieste Corina Zugravu.
Specialistul Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca atunci cand cumparam alimente trebuie sa tinem cont de starea noastra de sanatate si de efortul pe care il depunem zilnic. „Este imposibil sa excludem din dieta alimentele nesanatoase, dar ele trebuie consumate cu masura, foarte rar. Suntem prea saraci ca sa mancam prost, pentru ca suntem prea saraci ca sa mergem apoi la doctor sa ne tratam", mai spune specialistul in nutritie. Consumate in exces, alimentele nesanatoase pot cauza indigestie, iar daca sunt combinate cu alcool, pot duce la pancreatite.
Sursa: romanialibera.ro
Foto: caleaeuropeana.ro
Tag-uri:
Mezelurile cu zgarciuri, conservele, cozonacii cu E-uri si carnatii care contin 40% grasime sunt produse pe care e mai bine sa le evitati.
,

Alimentele de tip junk-food, precum chipsurile, produsele de patiserie sau cofetarie sunt printre cele mai periculoase si mai tentante in aceasta perioada. La acestea se mai adauga alimentele inalt procesate, cu sorici, grasime, zgarciuri sau carne dezosata. „Pentru a vedea care sunt alimentele rele si care sunt bune, trebuie sa ne obisnuim sa citim etichetele produselor. Altfel e ca si cum am cumpara un aliment in orb. Spre exemplu, trebuie sa fim atenti la unele pateuri vegetale care au inceput sa contina E-uri, la fel ca cele din ficat", atrage atentia Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
Crenvurstii sa nu aiba mai mult de 20% grasime
Crenvurstii dietetici sunt recomandati, dar trebuie sa-i evitam pe cei din materie prima de slaba calitate. „Eticheta este importanta si atunci cand cumparam carnati. Sa nu aiba mai mult de 20% grasime. Sunt unii care au si peste 40% grasime. Uitati-va si la etichetele carna-tilor care se vand la kilogram. Sunt obligati sa aiba etichetele la vedere", mai spune Gheorghe Mencinicopschi.
Atentie la mezeluri, pentru ca multe dintre ele contin o cantitate mare de sare. „Aviz persoanelor de varsta a treia si celor cu boli renale. La multe produse nu se simte gustul sarat, dar senzatia de sete este resimtita acut dupa consum", atrage atentia medicul nutritionist Corina Zugravu.
Tot etichetele ne vor arata care sunt conservele bune si care sunt cele rele. Spre exemplu, conservele de fasole, mazare sau linte trebuie sa mai contina doar apa si sare. Sardinele la conserva, in sos propriu, in sos tomat sau in ulei de masline, sunt de asemenea bune, dar daca pe eticheta scrie ca sunt in ulei vegetal sunt mai putin recomandate, pentru simplul motiv ca nu stim ce ulei s-a folosit.
Cozonaci fara coloranti si agenti de ingrosare
Atentie mare si la cozonaci! Medicul Corina Zugravu va sfatuieste sa cumparati cozonacii din patiseriile sau din cofetariile care au multe vanzari.Nu trebuie sa contina grasimi hidrogenate, arome artificiale, colo-ranti, antioxidanti sau agenti de ingrosare. „Reteta trebuie sa contina ingredientele pe care le folosea si bunica: faina, oua, unt, zahar, vanilie", spune Mencinicopschi. Dulciurile pentru copii pot fi si ele foarte periculoase. „Este o invazie de dulciuri care mai de care mai colorate si mai nesanatoase. Decat sa-i luati copilului bomboane, mai bine ii cumparati un mos-craciun din ciocolata, pe eticheta caruia sa scrie unt de cacao, nu grasimi vegetale hidrogenate", va sfatuieste Corina Zugravu.
Specialistul Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca atunci cand cumparam alimente trebuie sa tinem cont de starea noastra de sanatate si de efortul pe care il depunem zilnic. „Este imposibil sa excludem din dieta alimentele nesanatoase, dar ele trebuie consumate cu masura, foarte rar. Suntem prea saraci ca sa mancam prost, pentru ca suntem prea saraci ca sa mergem apoi la doctor sa ne tratam", mai spune specialistul in nutritie. Consumate in exces, alimentele nesanatoase pot cauza indigestie, iar daca sunt combinate cu alcool, pot duce la pancreatite.
Sursa: romanialibera.ro
Foto: caleaeuropeana.ro
" title="Stiri despre

Alimentele de tip junk-food, precum chipsurile, produsele de patiserie sau cofetarie sunt printre cele mai periculoase si mai tentante in aceasta perioada. La acestea se mai adauga alimentele inalt procesate, cu sorici, grasime, zgarciuri sau carne dezosata. „Pentru a vedea care sunt alimentele rele si care sunt bune, trebuie sa ne obisnuim sa citim etichetele produselor. Altfel e ca si cum am cumpara un aliment in orb. Spre exemplu, trebuie sa fim atenti la unele pateuri vegetale care au inceput sa contina E-uri, la fel ca cele din ficat", atrage atentia Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
Crenvurstii sa nu aiba mai mult de 20% grasime
Crenvurstii dietetici sunt recomandati, dar trebuie sa-i evitam pe cei din materie prima de slaba calitate. „Eticheta este importanta si atunci cand cumparam carnati. Sa nu aiba mai mult de 20% grasime. Sunt unii care au si peste 40% grasime. Uitati-va si la etichetele carna-tilor care se vand la kilogram. Sunt obligati sa aiba etichetele la vedere", mai spune Gheorghe Mencinicopschi.
Atentie la mezeluri, pentru ca multe dintre ele contin o cantitate mare de sare. „Aviz persoanelor de varsta a treia si celor cu boli renale. La multe produse nu se simte gustul sarat, dar senzatia de sete este resimtita acut dupa consum", atrage atentia medicul nutritionist Corina Zugravu.
Tot etichetele ne vor arata care sunt conservele bune si care sunt cele rele. Spre exemplu, conservele de fasole, mazare sau linte trebuie sa mai contina doar apa si sare. Sardinele la conserva, in sos propriu, in sos tomat sau in ulei de masline, sunt de asemenea bune, dar daca pe eticheta scrie ca sunt in ulei vegetal sunt mai putin recomandate, pentru simplul motiv ca nu stim ce ulei s-a folosit.
Cozonaci fara coloranti si agenti de ingrosare
Atentie mare si la cozonaci! Medicul Corina Zugravu va sfatuieste sa cumparati cozonacii din patiseriile sau din cofetariile care au multe vanzari.Nu trebuie sa contina grasimi hidrogenate, arome artificiale, colo-ranti, antioxidanti sau agenti de ingrosare. „Reteta trebuie sa contina ingredientele pe care le folosea si bunica: faina, oua, unt, zahar, vanilie", spune Mencinicopschi. Dulciurile pentru copii pot fi si ele foarte periculoase. „Este o invazie de dulciuri care mai de care mai colorate si mai nesanatoase. Decat sa-i luati copilului bomboane, mai bine ii cumparati un mos-craciun din ciocolata, pe eticheta caruia sa scrie unt de cacao, nu grasimi vegetale hidrogenate", va sfatuieste Corina Zugravu.
Specialistul Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca atunci cand cumparam alimente trebuie sa tinem cont de starea noastra de sanatate si de efortul pe care il depunem zilnic. „Este imposibil sa excludem din dieta alimentele nesanatoase, dar ele trebuie consumate cu masura, foarte rar. Suntem prea saraci ca sa mancam prost, pentru ca suntem prea saraci ca sa mergem apoi la doctor sa ne tratam", mai spune specialistul in nutritie. Consumate in exces, alimentele nesanatoase pot cauza indigestie, iar daca sunt combinate cu alcool, pot duce la pancreatite.
Sursa: romanialibera.ro
Foto: caleaeuropeana.ro
">

Alimentele de tip junk-food, precum chipsurile, produsele de patiserie sau cofetarie sunt printre cele mai periculoase si mai tentante in aceasta perioada. La acestea se mai adauga alimentele inalt procesate, cu sorici, grasime, zgarciuri sau carne dezosata. „Pentru a vedea care sunt alimentele rele si care sunt bune, trebuie sa ne obisnuim sa citim etichetele produselor. Altfel e ca si cum am cumpara un aliment in orb. Spre exemplu, trebuie sa fim atenti la unele pateuri vegetale care au inceput sa contina E-uri, la fel ca cele din ficat", atrage atentia Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
Crenvurstii sa nu aiba mai mult de 20% grasime
Crenvurstii dietetici sunt recomandati, dar trebuie sa-i evitam pe cei din materie prima de slaba calitate. „Eticheta este importanta si atunci cand cumparam carnati. Sa nu aiba mai mult de 20% grasime. Sunt unii care au si peste 40% grasime. Uitati-va si la etichetele carna-tilor care se vand la kilogram. Sunt obligati sa aiba etichetele la vedere", mai spune Gheorghe Mencinicopschi.
Atentie la mezeluri, pentru ca multe dintre ele contin o cantitate mare de sare. „Aviz persoanelor de varsta a treia si celor cu boli renale. La multe produse nu se simte gustul sarat, dar senzatia de sete este resimtita acut dupa consum", atrage atentia medicul nutritionist Corina Zugravu.
Tot etichetele ne vor arata care sunt conservele bune si care sunt cele rele. Spre exemplu, conservele de fasole, mazare sau linte trebuie sa mai contina doar apa si sare. Sardinele la conserva, in sos propriu, in sos tomat sau in ulei de masline, sunt de asemenea bune, dar daca pe eticheta scrie ca sunt in ulei vegetal sunt mai putin recomandate, pentru simplul motiv ca nu stim ce ulei s-a folosit.
Cozonaci fara coloranti si agenti de ingrosare
Atentie mare si la cozonaci! Medicul Corina Zugravu va sfatuieste sa cumparati cozonacii din patiseriile sau din cofetariile care au multe vanzari.Nu trebuie sa contina grasimi hidrogenate, arome artificiale, colo-ranti, antioxidanti sau agenti de ingrosare. „Reteta trebuie sa contina ingredientele pe care le folosea si bunica: faina, oua, unt, zahar, vanilie", spune Mencinicopschi. Dulciurile pentru copii pot fi si ele foarte periculoase. „Este o invazie de dulciuri care mai de care mai colorate si mai nesanatoase. Decat sa-i luati copilului bomboane, mai bine ii cumparati un mos-craciun din ciocolata, pe eticheta caruia sa scrie unt de cacao, nu grasimi vegetale hidrogenate", va sfatuieste Corina Zugravu.
Specialistul Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca atunci cand cumparam alimente trebuie sa tinem cont de starea noastra de sanatate si de efortul pe care il depunem zilnic. „Este imposibil sa excludem din dieta alimentele nesanatoase, dar ele trebuie consumate cu masura, foarte rar. Suntem prea saraci ca sa mancam prost, pentru ca suntem prea saraci ca sa mergem apoi la doctor sa ne tratam", mai spune specialistul in nutritie. Consumate in exces, alimentele nesanatoase pot cauza indigestie, iar daca sunt combinate cu alcool, pot duce la pancreatite.
Sursa: romanialibera.ro
Foto: caleaeuropeana.ro