ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-04-2014, ora 07:04

Cazul care ii va interesa pe toti fumatorii: a fumat un pachet de tigari pe zi de la 15 ani. Ce a patit

Articol de Madalina Irimia

Un juriu din Florida a gasit compania americana R.J. Reynolds Tobacco partial responsabila de moartea unei fumatoare.

Curtea Suprema din Forida a decis ca R.J. Reynolds Tobacco este partial responsabila pentru moartea fumatoarei Laura Grossman. Aceasta a murit in 1995, la varsta de 38 de ani, din cauza cancerului pulmonar provocat de tutun, relateaza Huffington Post.

Tribunalul a decis ca suma de 37.5 milioane de dolari sa fie acordata familiei drept despagubire. Compania producatoare a contestat verdictul juriului, spunand ca vina ii apartine sotului Laurei Grossman care este responsabil pentru moartea femeii, pentru ca nu a convins-o sa se lase de fumat.

Potrivit hotararii instantei, sotul si cei doi copii trebuie sa primeasca alte 15 milioane de dolari, daune compensatorii.

In procesul care a durat 20 de zile, avocatii familiei au sustinut ca Laura era prea tanara la 15 ani, cand s-a apucat de fumat pentru a intelege riscurile la care se expune. Avocatii au dovedit ca R.J. Reynolds Tobacco are ca public tinta adolescentii neexperimentati, care vor sa incerce lucruri noi, asadar Laura a fost influentata la consumarea tigarilor Reynolds.

Conform Associated Press, apararea s-a bazat pe avertismentele puse pe pachetele de tigari, sustinand ca victima stia de riscul la care se expune fumand.

Potrivit unei decizii din 2006 luata de Curtea Suprema din Florida, familiile fumatorilor care au murit din cauza dependentei de tutun trebuie sa arate ca intr-adevar fumatul a provocat boala pentru ca plagerile lor sa fie luate in considerare.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: articles.sun-sentinel.com

     
Tag-uri: femeie, tigari, deces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii