ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-10-2016, ora 09:55

Cate calorii are guma de mestecat

Articol de Cristian Amariei
O guma de mestecat sub forma de lama contine intre 2 si 5 calorii, iar daca mesteci cate doua pe zi, atunci vei ajunge la finalul anului la un total de 1.344-3.360 de calorii provenite numai din guma de mestecat.

Totodata insa, mestecatul de guma arde calorii, chiar mai multe decat introduci in organism, sunt de parere oamenii de stiinta de la Clinica Mayo.
Cate calorii arzi cand mesteci guma

Potrivit CSID, mestecatul gumei arde 11 calorii pe ora – deci, daca mesteci guma timp de 4 ore, la finalul zilei vei fi pierdut in jur de 308 calorii. Privind in perspectiva, asta inseamna 1.232 de calorii pierdute pe luna si aproape 15.000 intr-un an.

Aceste calcule sunt valabile doar in cazul sortimentelor de guma de mestecat fara zahar. Cele cu zahar au cu pana la 5 calorii mai mult decat cele sugar free, asadar se aduna cam 6.720 de calorii ingerate intr-un an.

Este sanatos sa mesteci guma?

Potrivit unei cercetari publicate in jurnalul Plos One, guma de mestecat fara zahar nu este nociva pentru dantura. Ba mai mult, aceasta este chiar indicata, deoarece poate indeparta pana la 100 de milioane de bacterii din cavitatea orala, in doar 10 minute. insa nu e recomandat sa mesteci aceeasi guma mai mult de 10 minute, pentru ca se poate intampla exact opusul: dantura are de suferit.

O alta bila alba pentru iubitorii de guma de mestecat: se pare ca sunt considerati mai sexi, poate si pentru ca guma de mestecat denota ideea de respiratie proaspata.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii