ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
14-12-2012, ora 03:28

Cat platesc romanii pentru a-si trata in strainatate problemele medicale

Articol de Madalina Irimia

Preturile tratamentului in strainatate al unor boli grave depasesc semnificativ venitul mediu anual al romanilor.

Costurile tratamentului in strainatate al unor boli grave depaseste cu mult venitul mediu anual al romanilor, potrivit unui studiu MediHelp International.

Astfel, un pacient trebuie sa plateasca peste 30.000 de euro pentru a primi ajutor medical specializat intr-un spital din Marea Britanie.

Studiul a luat in considerare tarifele medii practicate de spitalele de stat din Marea Britanie, dar tarifele practicate de clinicile si spitalele private sunt chiar mai mari. Spre exemplu, tratamentul pentru cancer costa in medie intre 37.000 si 50.000 de euro, in timp ce o operatie de by-pass coronarian costa in jur de 20.000 de euro. Pentru tratamentul infarctului un pacient trebuie sa plateasca intre 12.000 si 22.000 de euro intr-un spital britanic, in timp ce un transplant de inima poate ajunge pana la 40.000 de euro.

"Din pacate romanii trebuie sa caute ajutor medical specializat in afara tarii. Este o realitate trista, dar fiecare cetatean trebuie sa gaseasca metode prin care sa protejeze sanatatea sa si a familiei sale. O metoda eficienta de a beneficia de cea mai buna ingrijire medicala prin intermediul unui simplu apel telefonic este incheierea unei asigurari private de sanatate cu acoperire internationala. Pentru un pret rezonabil persoana respectiva primeste garantia ca nu se va afla niciodata in situatia de a plati o suma mare de bani in cazul in care se confrunta cu o problema medicala severa", spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Pe de alta parte, un plan de asigurare privata de sanatate cu o polita medie anuala de aproximativ 1.000 de euro ii ofera posesorului o gama larga de avantaje. Lista acestora incepe cu acoperire medicala in intreg spatiul european sau international, o limita de acoperire de peste 1 milion de euro pe an, tratamentul cancerului sau servicii de transplant si acopera chiar si analize importante precum CT, MRI sau PET scan.

Sursa: apropo.ro

Foto: zf.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii