ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-03-2015, ora 12:11

Cat de periculos este CARAMELUL din sucurile acidulate asupra sanatatii

Articol de Cristian Amariei
Oamenii de stiinta avertizeaza ca nu numai continutul ridicat de zahar ce se ascunde in acest tip de bauturi ar trebui sa ne ingrijoreze, ci si caramelul.

Bauturile carbogazoase de tip cola reprezinta cel mai popular tip de bautura din Statele Unite, atat in randul adultilor, cat si al copiilor. Toti cei care obisnuiesc sa bea acest tip de bautura se expun unor riscuri ce au o serie de consecinte asupra sanatatii.

Datele unui studiu publicat in cel mai recent numar al jurnalului Plos One arata ca ingredinetele ce se regasesc in astfel de bauturi predispun la afectiuni oncologice. ”Cei care consuma bauturi carbogazoase sunt expusi riscului de a se imbolnavi de cancer din cauza unui ingredient care este adaugat doar din considerente estetice, nu gustative. Este vorba de caramel, ingredientul care ofera bauturii de tip cola culoarea specifica”, a declarat Keeve Nachman, directorul de la Food Production and Public Health Program at the Center, autor al studiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit expertilor, caramelul contine 4-metilmidazol (nr. 4-MEI), substanta chimica considerata cancerigena. Nu este primul studiu care avertizeaza asupra riscurilor la care ne expunem din cauza caramelului adaugat in bauturile carbogazoase.

Integral pe descopera.ro
     
Tag-uri: studiu, caramel, cola, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii