ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
13-10-2012, ora 11:43

Casele de sanatate vor incheia contracte suplimentare pentru spitale dupa analizarea internarilor

Articol de Madalina Irimia

Ministerul Sanatatii si CNAS analizeaza in prezent situatia fiecarui spital in parte, urmare a ordonantei care permite noi angajamente bugetare doar dupa plata datoriilor, analiza luand in calcul numarul de internari efectiv realizate pana in octombrie si estimarea de cazuri pana la finele anului.

In urma acestei analize, casele de asigurari de sanatate vor incheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontarii serviciilor medicale spitalicesti, informeaza Ministerul Finantelor.

"In sistemul de sanatate, datorita faptului ca la inceputul anului s-au stabilit alocari bugetare pentru spitale care ulterior s-au dovedit ca acopereau numai 10 luni calendaristice din necesarul de cheltuieli, Ministerul Sanatatii impreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate analizeaza in prezent situatia fiecarui spital in parte. Pe baza acestei analize, care va lua in calcul numarul de internari efectiv realizat pana la inceputul lunii octombrie si estimarea numarului de cazuri pana la finele anului, casele de asigurari de sanatate vor incheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontarii serviciilor medicale spitalicesti", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Sursa citata aminteste totodata ca, in circa doua saptamani, va fi elaborata si aprobata rectificarea bugetului de stat si a bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, care va avea in vedere si necesitatile de finantare suplimentare ale spitalelor.

Si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat agentiei MEDIAFAX ca ordonanta de urgenta care prevede ca ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, in limita prevederilor bugetare aprobate, numai dupa plata datoriilor, va fi analizata de minister, dupa ce spitalele au anuntat blocarea activitatii, deficitul in sistem fiind de 700 de milioane de lei.

"Vom analiza impactul ordonantei de urgenta asupra spitalelor si solutiile care se pot gasi in cazul in care exista riscul blocarii activitatii unitatilor sanitare. Spitalul “Grigore Alexandrescu” va primi trei milioane de lei pana la rectificarea bugetara", a spus Arafat.

Integral pe mediafax.ro

Foto: ghimpele.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii