Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare. Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa aceasta optiune culinara necesita precautii speciale.
Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut

bogat de proteine. Aceasta reprezinta, de asemenea, o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, precum si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina, sustine Petra Pojala, nutritionist si dietetician Natur House (www.natur-house.ro).
Proteine
Carnea de porc este o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 g ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Grasimi
Continutul de grasimi al carnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet etc.); carnea "cea mai slaba" are un continut de 6 g grasime per 100 g de carne. Carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate. De asemenea, contine Acidul Linoleic Conjugat, un bun aliat al organismului impotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare.