ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-12-2014, ora 10:21

Carnea de porc: riscuri si beneficii

Articol de Madalina Irimia
Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare. Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa aceasta optiune culinara necesita precautii speciale.

Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. Aceasta reprezinta, de asemenea, o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, precum si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina, sustine Petra Pojala, nutritionist si dietetician Natur House (www.natur-house.ro).

Proteine

Carnea de porc este o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 g ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Grasimi

Continutul de grasimi al carnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet etc.); carnea "cea mai slaba" are un continut de 6 g grasime per 100 g de carne. Carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate. De asemenea, contine Acidul Linoleic Conjugat, un bun aliat al organismului impotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare.

Mai multe pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
yczaymTainy,  19.06.2020 07:06

spironolactone aldactone 50 mg tablet https://aldactonefast.com - spironolactone 25mg tablets Generic Allegra allegra d https://allegrax.com - fexofenadine hcl duloxetine 60 mg cymbalta generic https://fastcymbalta.com - cymbalta dosage

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii