ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-10-2016, ora 11:01

Care sunt tarile de unde vin cei mai destepti studenti din lume?

Articol de Madalina Irimia
Organizatia pentru cooperare si dezvoltare economica (OECD) a publicat recent studiul anual "Educatia dintr-o privire", care prezinta un peisaj educational dominat de universitati din Marea Britanie si Statele Unite, precum Harvard, MIT, Stanford, Oxford sau Cambridge.

Cu toate acestea, testele aplicate studentilor au aratat un set de nationalitati cu totul diferite. Astfel, cei mai inteligenti studenti sunt (in ordine) cei din Japonia, din Finlanda si din Olanda. Urmeaza in top 10 Australia, Norvegia, Belgia, Noua Zeelanda, Anglia, Statele Unite si Cehia.

Dintre acestea, doar Marea Britanie si Statele Unite detin pozitii dominante si in clasamentul global al universitatilor. Situatia este oarecum surprinzatoare si demonstreaza faptul ca si sisteme educationale cu costuri mai mici pot fi performante. Olanda, spre exemplu, are taxe de scolarizare mult reduse dar reuseste sa depaseasca Statele Unite, unde taxele se ridica la zeci de mii de dolari anual.

Chiar daca acuratetea raportului este de multe ori pusa la indoiala, el trebuie luat in seama in conditiile in care universitatile din lumea intreaga ajung sa se lupte pentru elevi, folosind de multe ori tehnici de marketing similare brand-urilor.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: student, educatie, raport
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii