A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714028217.7663.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cardul de sanatate, o noua amanare. Presedintele CNAS spune ca va fi obligatoriu de la 1 august
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-05-2015, ora 11:44

Cardul de sanatate, o noua amanare. Presedintele CNAS spune ca va fi obligatoriu de la 1 august

Articol de Cristian Amariei
Cardul de sanatate, inca o amanare. Presedintele CNAS spune ca abia de la sfarsitul lunii iulie sau cel tarziu inceputul lunii august, acesta va deveni obligatoriu. Autoritatile au amanat pentru a cincea oara implementarea cardului de sanatate, pentru ca sunt sute de mii de oameni care nu l-au primit.

Desi de la 1 iulie toti furnizorii de servicii medicale ne cer cardul de sanatate, 350 de mii de romani inca nu l-au primit. 113 mii dintre ei sunt din Capitala. Culmea, numarul acestora a crescut daca ne gandim ca, acum o luna, oficialii anuntau ca mai sunt doar 90 de mii de carduri de distribuit in Bucuresti.

"Continuam sa acordam servicii atunci cand cineva nu poate sa prezinte cardu. Acest lucru la un moment dat se va opri. Probabil ca la sfarsit de iulie, inceput de august va deveni doar cardul", spune Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Initial, cardul trebuia sa devina obligatoriu la 1 februarie. Apoi termenul a fost mutat pe 1 aprilie, apoi pe 1 mai. Ulterior, Ciurchea a anuntat ca documentul va fi obligatoriu de la sfarsitul lunii iunie.

"Sistemul card functioneaza. Nu ne propunem sa renuntam la card. Din contra. Din acest moment, toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu mai exista nicio cale de intoarcere", a mai spus presedintele CNAS.

Medicii de familie sustin insa ca in ultimele patru zile, sistemul a dat peste 90 de mii de erori.

Autoritatile spun ca de la 1 mai, 36 de medici din Capitala nu au acordat niciun serviciu in baza cardului. Astfel ca inspectorii vor fi trimisi in control. De altfel, pana acum au fost facute sute de verificari, dar nu a fost anuntata nicio sanctiune.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii