ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
28-07-2015, ora 09:05

Canicula si disconfortul termic VOR PERSISTA in urmatoarele zile

Articol de Cristian Amariei
Meteorologii avertizeaza ca vor persista canicula si disconfortul termic in urmatoarele zile.

Marti, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sudice si sud-estice canicula si disconfortul termic vor persista. Cerul va fi variabil cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea cand pe arii restranse in zona de munte si izolat in restul teritoriului vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 de grade in Maramures si 38 de grade in Lunca Dunarii.

Canicula va persista in orele amiezii de marti, cand temperatura maxima va atinge 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.
Miercuri, vremea va fi calduroasa in toata tara, caniculara in orele amiezii mai ales in zonele de campie si de podis, din vestul, sudul si estul tari, unde si disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales spre seara si noaptea in regiunile centrale, vestice, nordice, la deal si la munte, unde pe arii restranse se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 39 de grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in Campia Romana, iar cele mai mici in nordul tarii.

Vremea caniculara va persista in sudul si sud-estul tarii, unde si disconfortul termic va ramane accentuat, in timp ce in celelalte regiuni valorile termice vor scadea usor fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi dupa-amiaza si noaptea, in zonele de deal si de munte, in Maramures, Transilvania si Moldova, unde se vor semnala averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. in restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala, mai ales seara si noaptea, pe arii restranse si la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 39 de grade.

Joi, vremea va fi in continuare caniculara dupa-amiaza, cand se vor inregistra valori de temperatura in jur de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul senin in prima parte a zilei, se va innora treptat, iar spre sfarsitul intervalului vor fi conditii pentru ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat.

Vineri, valorile termice diurne vor marca o scadere, fata de intervalul precedent, la nivelul intregii tari, la inceput, apoi va creste din nou. Astfel, in regiunile sudice vremea va fi calduroasa in orele amiezii, in timp ce in rest regimul termic se va situa in limite normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi la deal si la munte, local in sudul teritoriului si pe arii mai restranse in centru. Izolat, vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22...24 de grade in nordul Moldovei si 35 de grade in Campia Romana.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: canicula, prognoza, meteo
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii