A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714050518.6505.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cand nu ai voie sa mananci usturoi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-05-2016, ora 15:11

Cand nu ai voie sa mananci usturoi

Articol de Cristian Amariei
Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase ingrediente, dar nu intotdeauna este indicat sa il consumi. Vezi cand ar trebui sa stai departe de usturoi.

Cand ai boli ale ficatului

Daca iei afectiuni ale ficatului si iei pastile pentru astfel de probleme, nu ai voie sa mananci usturoi. Consumat chiar si in cantitati mici, reduce eficienta pastilelor pentru ficat. De evitat sunt si anticonceptionalele, pentru ca pot da efecte adverse atunci cand interactioneaza cu usturoiul. De altfel, daca ai boli ale ficatului, cel mai bine este sa discuti cu medicul de familie, inainte sa iei orice tratament.

Cand ai probleme digestive

Evita usturoiul sau ceapa daca suferi de sindromul colonului iritabil, daca ai probleme cu stomacul, probleme digestive sau ai diaree. Aceste ingrediente iti agraveaza problemele digestive, de aceea ar trebui sa nu le incluzi in alimentatie.

Cand ai probleme cu ochii

Usturoiul este folosit de sute de ani pentru tratarea stadiilor timpurii de cataracta, dar consumat in cantitati mari, poate provoca hemoragii oculare. Evita-l daca stii ca ai probleme cu ochii, pentru ca poate da efecte adverse periculoase.

Cand te pregatesti de operatie

Daca te pregatesti de operatie, nu este indicat sa consumi usturoiu, deoarece creste riscul aparitiei de hemoragii. De altfel, un studiu din 2007, citat de positivemed.com, a aratat ca usturoiul, consumat in cantitati mari, poate interfera cu medicamentele cu proprietati de coagulare a sangelui.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: sanatate, usturoi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii