A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713910523.37.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cand este momentul potrivit pentru a deveni tata?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-04-2014, ora 17:06

Cand este momentul potrivit pentru a deveni tata?

Articol de Madalina Irimia

Se pare ca si barbatii ar trebui sa se gandeasca mai des la ceasul lor biologic. In timp ce studii anterioare au indicat ca numarul si calitatea spermatozoizilor se deterioreaza odata cu inaintarea in varsta, un nou studiu indica varsta exacta la care incepe sa scada potentialul reproducator al barbatului.

Constatarile anterioare au sugerat ca, atunci cand barbatii se apropie de varsta de 40 de ani, calitatea spermatozoizilor sai incepe sa scada. Cu toate acestea, noua cercetare vine sa demonstreze ca, de fapt, acest declin incepe cu o jumatate de deceniu mai devreme decat s-ar fi crezut pana acum.

Mai mult, oamenii de stiinta au constatat ca proportia spermatozoizilor purtatori de cromozomi X se mareste odata cu inaintarea in varsta, ceea ce inseamna ca barbatii care fac copii la varste inaintate au mai multe sanse de a deveni parinti de fete.

Cercetatorii din cadrul Reproductive Technology Laboratories din Los Angeles au analizat probe de spermatozoizi provenite de la 5.081 barbati cu varste intre 16 si 72 de ani si au constatat ca deteriorarea calitatii spermei incepe dupa varsta de 35 de ani.

Fie ca este 35 sau 40, mesajul pe care il transmite atat aceasta lucrare, cat si altele este ca barbatii ar trebui sa fie constienti de schimbarile de la nivelul aparatului reproducator ce apar odata cu inaintarea in varsta. Iar daca ei doresc sa devina parinti nu ar trebui sa amane acest lucru prea mult timp”, a declarat Allan Pacey expert in fertilitate de la Universitatea Sheffield.

De asemenea, Pacey si echipa sa de oameni de stiinta au descoperit ca barbatii cu varste peste 55 de ani experimenteaza o scadere a numarului de spermatozoizi purtatori ai cromozomului Y si o crestere a celor care au cromozomul X.

Specialistii au explicat ca la fel cum se intampla cu toate celulele din corp, si spermatozoizii se regenereaza constant, iar fiecare diviziune celulara vine cu un risc de aparitie a mutatiilor genetice. Asa se explica de ce studii mai vechi au indicat ca barbatii care au copii dupa varsta de 40 de ani au mai multe sanse de a deveni parintii unor copii care sufera de boli precum autismul sau schizofrenia.

Sursa: descopera.ro

Foto: dnatestingblog.com

     
Tag-uri: tata, copil, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii