ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
15-08-2016, ora 12:15

Campionul Phelps, invins la Rio de pustiul care il idolatriza in urma cu 8 ani

Articol de Cristian Amariei
Inotatorul Joseph Schooling din Singapore a reusit sa castige medalia de aur in proba de 100 metri fluture, unde l-a invins pe idolul sau, americanul Michael Phelps, de 22 de ori medaliat la Jocurile Olimpice. in urma cu 8 ani, singaporezul, copil la vremea respectiva, se intalnea cu Phelps, idolul sau si isi faceau impreuna o fotografie.

In varsta de doar 21 de ani, Joseph Schooling s-a impus eroic in finala la 100 metri fluture, Singapore adjudecandu-si prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Joseph Schooling si-a invins, astfel, idolul din copilarie, pe Micheal Phelps, pe care il intalnea pentru prima data in urma cu opt ani, in 2008.

Mai mult, a stabilit un nou record olimpic si s-a impus in finala cu timpul de 50sec39/100, iar Michael Phelps, sud-africanul Chad Le Clos si ungurul Laszlo Cseh, cronometrati cu 51sec14/100, s-au clasat pe locul secund.
La scurt timp dupa victorie, o poza in care Joseph Schooling apare, in 2008, alaturi de cel care a dominat lumea inotului pentru ultimii 16 ani a devenit virala pe retelele de socializare.

"Sunt extrem de fericit pentru aceasta perfromanta. Ma simt extraordinar. Este o nebunie. Nu pot sa descriu in cuvinte ceea ce simt in aceste momente. Toata andrenalina imi curge prin vene. Este un vis care a devenit realitate", a declarat campionul olimpic din Singapore.

Michael Phelps si-a anuntat retragerea dupa cele cinci medalii obtinute la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, insa Joseph Schooling este dezamagit de decizia luata de cel mai mare inotator din toate timpurile.

„Sper ca Michael va mai ramane pentru ca vreau sa mai concurez cu el. Iubesc asta", a spus Schooling.

„Nu sunt fericit, evident, nimanui nu-i place sa piarda. Dar sunt mandru de Joe. am vrut sa schimb inotul. Cu oamenii pe care ii avem acum in acest sport cred ca vedeti asta”, a declarat Michael Phelps, adaugand ca a vrut sa ii invete pe copii „sa creada in ei, sa nu le fie frica sa creada ca limita e cerul”, conform The Guardian.

Cei doi s-au cunoscut in 2008, cand echipa olimpica de inot a SUA s-a oprit in Singapore, la o tabara de antrenament, inaintea jocurilor olimpice din China.

„Au venit la clubul unde ma antrenam. Toata lumea a dat navala si ziceau - e Michael Phelps, e Michael Phelps - si chiar mi-am dorit o poza cu el”, isi aminteste acum Joseph Schooling.

Tanarul inotator singaporez a fost evident coplesit. in tura de parada, dupa cursa, el i-a spus lui Phelps: „Omule, e o nebunie, e ireal, nu stiu cum sa ma simt acum”, la care Phelps i-a replicat „stiu”, conform corespondentului la Olimpiada al The Guardian.

„Daca nu ar fi fost Michael, nu cred ca as fi ajuns aici. Am vrut sa fiu ca el de cand eram copil. Cred ca mult din asta i se datoreaza. el este motivul pentru care am vrut sa fiu un inotator mai bun. Nu cred ca sunt nici macar la nivelul celor trei tipi de langa mine, doar am avut o zi buna”, a mai declarat Joseph Schooling.
Prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong, l-a felicitat pe Facebook pe noul lor campion, medaliat cu aur la JO de la Rio.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii