ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-02-2016, ora 11:25

Calculul care iti spune daca suferi de obezitate

Articol de Madalina Irimia
Greutatea corporala este rezultatul echilibrului dintre aportul si consumul de energie si este controlata de sistemul neuro-hormonal. Daca acest sistem este dereglat, aportul energetic creste si consumul energetic scade, apare obezitatea. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme ale omului modern. Un calcul simplu ne arata daca avem o greutate corporala normala sau nu.
Medicul Nicoleta Dumitru, de la Institutul National de Endocrinologie C. I. Parhon a explicat pentru gandul ca un consum zilnic de kilocalorii cu 5% mai mare decat procentul de consum energetic conduce, intr-o perioada de un an, la o crestere cu 5 kg a masei adipoase, iar 8 kilocalorii pe zi in plus fata de consumul energetic determina o crestere cu 10 kg a masei adipoase intr-o perioada de 30 de ani.

Obezitatea apare din pricina faptului ca organismul uman are capacitatea de stocare a excesului de energie sub forma de tesut adipos, adica grasime. Grasimea in exces, supraponderea sau obezitatea, pot avea efecte nocive asupra sanatatii: boli cardiovasculare, diabet, boli ale sistemului osos sau complicatii ale sistemului digestiv.

Fiecare dintre noi ne putem calcula acasa indicele de obezitate. Medicul Nicoleta Dumitru ne-a dezvaluit formula folosita in practica medicala pentru determinarea indexului de masa corporala, care ii ajuta pe medici sa clasifice obezitatea: greutate (kg) / inaltime la patrat (m2).

Astfel, putem afla daca suntem sau nu obezi, facand calculul si analizand rezultatele conform tabelului de mai jos.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: calcul, obezitate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii