ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

CULTURA
15-09-2014, ora 10:34

Calatorie in lumea stiintei la Noaptea Cercetatorilor 2014

Articol de Cristian Amariei

Noaptea Cercetatorilor se inscrie in seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, si isi propune sa arate publicului larg ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european Noaptea Cercetatorilor a fost organizat in 2005 şi a atras pana acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul ofera oamenilor de ştiinta şansa de a intra in legatura cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiintei şi oamenii din spatele experimentelor. Editia 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori in Romania.

Proiectul se adreseaza mintilor curioase, de la entuziasti la sceptici, oferind o mare varietate de activitati ştiintifice şi educative.

Aceasta editie Noaptea Cercetatorilor este organizata in Romania, sub egida Uniunii Europene si patronajul Ministerului Educatiei Nationale de catre cele doua echipe:

#Researchers4Humanity - Asociatia Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul National de Cercetare in Sport.

#doyouspeakscience- Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara, Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiatiei, Institutul de Fizica Atomica, Institutul de Fizica şi Inginerie Nucleara “Horia Hulubei” si Institutul de Ştiinte Spatiale, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale.

In fiecare oras, evenimentul este organizat in parteneriat cu jucatori importanti din cercetare, precum Asociatia Cygnus (Suceava), Universitatea Constantin Brancuşi din Targu-Jiu, Universitatea Stefan cel Mare Suceava, Universitatea Transilvania Brasov.

Pentru inscrierea la concursuri accesati http://noapteacercetatorilor.eu/concursuri/

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii