ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2016, ora 08:42

CSM nu este de acord ca detinutilor sa li se scada 20 de zile din pedeapsa pentru cartile scrise in puscarie

Articol de Cristian Amariei
Consiliul Superior al Magistraturii nu este de acord ca detinutilor sa li se scada 20 de zile din pedeapsa pentru cartile scrise in puscarie, asa cum a propus ministrul Justitiei, Raluca Pruna, potrivit Romania TV.

Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013, privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, intrucat la data de 1 septembrie urmeaza sa expire termenul de suspendare a articolului care prevedea ca detinutilor sa li se scada cate 30 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie.

Astfel, potrivit proiectului, "la articolul 96 alineatul (1), litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins: f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii brevetate, se considera 20 de zile executate pe intreaga durata a executarii pedepsei, inclusiv in cazul pedepselor contopite, indiferent de numarul lucrarilor stiintifice sau a inventiilor realizate".

Un alt articol prevede stabilirea caracterului stiintific al unei lucrari. "Caracterul stiintific al lucrarilor elaborate de catre detinuti este stabilit, potrivit dispozitiilor legale, de catre Consiliul National al Cercetarii stiintifice, denumit in continuare CNCS, cu sprijinul logistic al Unitatii Executive pentru Finantarea invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, denumita in continuare UEFISCDI" iar "pe durata elaborarii de lucrari stiintifice sau de inventii pot fi desfasurate activitati lucrative, fara ca acestea sa se suprapuna si fara ca, insumata, durata desfasurarii tuturor acestor activitati sa depaseasca durata prevazuta de legislatia muncii", se arata in proiectul ministerului.

Documentul mai prevede ca o noua solicitare privind elaborarea unei lucrari stiintifice sau inventii se poate formula doar dupa finalizarea lucrarii anterioare.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii