ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2014, ora 16:11

CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul fotografiilor cu Elena Udrea si sefa DIICOT. Sesizarea priveste atat Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, cat si apararea reputatiei

Articol de Madalina Irimia
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara, pentru verificari legate de fotografiile facute publice joi in care apar Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica, au declarat oficiali ai institutiei.

Conducerea CSM a transmis sesizarea vineri dimineata, urmand ca inspectorii judiciari sa faca verificari si sa intocmeasca un raport cu concluziile cauzei, care va fi analizat intr-o sedinta a plenului Consiliului.

CSM a precizat, intr-un comunicat de presa, ca Inspectia Judiciara a fost sesizata in acest caz pentru a face verificari atat in cazul cererii procurorului sef Alina Bica de aparare a reputatiei profesionale, cat si raportat la o posibila incalcare a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor.

"Astazi, 31 octombrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii unor verificari, atat privind cererea de aparare a reputatiei profesionale, formulata de doamna procuror Alina Mihaela Bica, cat si prin raportare la Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate in legatura cu deplasarea la Paris, in luna februarie 2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror-sef al DIICOT", se arata in comunicatul CSM.

Posibilitatea sesizarii Inspectiei Judiciare a fost luata in discutie de CSM joi, dupa ce fotografii cu Elena Udrea, sefa DIICOT, Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii Anamaria Topoliceanu au fost difuzate pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat si facturi din timpul sederii la Paris. Dupa ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost sters.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa faca, prin Inspectia Judiciara, verificari privind imaginile aparute pe internet in care apare alaturi de Elena Udrea, precizand ca nu comenteaza aspecte ce tin de viata privata, din timpul unui concediu de odihna.

Sursa: mediafax.ro
Foto: exclusivnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii