A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714061676.4274.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

CLIENTII REACTIONEAZA, DUPA NOUA OFERTA A RAIFFEISEN BANK: "Solutia de conversie a creditelor in CHF oferita de Raiffeisen - o noua teapa"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
06-02-2017, ora 09:19

CLIENTII REACTIONEAZA, DUPA NOUA OFERTA A RAIFFEISEN BANK: "Solutia de conversie a creditelor in CHF oferita de Raiffeisen - o noua teapa"

Articol de Madalina Irimia
Clientii imprumutati in franci elvetieni (CHF) au reactionat, dupa oferta de conversie cu discount a creditelor contractate in aceasta moneda lansata zilele trecute de Raiffeisen Bank, considerand ca noua solutie nu ii avantajeaza.

Unul dintre administratorii Grupului clientilor cu credite in CHF (GCCC) sustine ca "solutia de conversie a creditelor in CHF oferita de Raiffeisen este o noua teapa". Acesta ne-a spus ca, in primul rand, comunicarea cu reprezentantii bancii lasa de dorit, clientii fiind directionati de la un numar de telefon la altul şi inapoi. Debitorul ne-a scris: "Pentru a se califica la aceasta oferta, clientii trebuie sa prezinte in agentie dovada ca nu au avut restante (adica un raport solicitat de client de la Biroul de Credit) şi dovada de la ANAF cu veniturile lunare pe care le obtin.
Reducerea de 25% nu poate fi negociata - ne-au inştiintat ofiterii de la departamentul Restructurare, atunci cand am solicitat acest lucru in cazul unui credit de aproximativ 80.300 de CHF, care are in prezent un sold de 50.976 de franci elvetieni. Clientul a platit ratele la timp, fara intarzieri, cu mari sacrificii financiare care au ruinat familia. Din venitul actual de 2.800 de lei/familie, rata inseamna aproape 2.000 de lei.
Pe parcursul creditului, deci clientul a solicitat inca din al treilea an de creditare o refinantare in lei, banca nu a acceptat solicitarile acestuia, soldul depaşind valoarea garantiei. Creditul a fost restructurat in 2012, moment in care banca a abuzat de situatia disperata a clientului, nevoit sa plateasca lunar o rata de circa 2.600 de lei, deşi rata initiala fusese de aproximativ 1.400 de lei. Astfel, a marit dobanda de la 4,9% la 7,1% şi a majorat perioada cu inca opt ani. Clientul urma sa plateasca, astfel, o suma totala şi mai mare, suportand in continuare riscul valutar. Banca nu a acceptat niciodata, pe tot parcursul creditului, propunerile de conversie venite din partea clientului.
Concret, situatia clientului este urmatoarea:
Suma imprumutata: 80.293 CHF/159,807 lei, la cursul de la acordare (1,9903 lei/CHF);
Suma de plata pana la scadenta finala a creditului, dupa aplicarea conversiei: 216.122 lei;
Totalul de plata: 438.407,84 lei. Clientul plateşte, astfel, de aproape trei ori valoarea imprumutata initial.
Venitul familiei (debitor + codebitor) este de 2.800 de lei;
Gradul de indatorare este de circa 70%. Deci, clientul se califica pentru aceasta oferta limitata (daca depune cererea pana in aprilie 2017).
Rata s-ar reduce de la 1.955 de lei la 1.260 de lei, clientul suportand in continuare riscul ca:
- ROBOR sa creasca şi, deci, dobanda sa se modifice dupa primii cinci ani;
- Marja bancii sa se modifice incepand cu al şaselea an de imprumut, fiindca, prin contract, banca işi rezerva dreptul de a modifica dobanda.
Comparativ cu aceasta oferta, daca un client ar imprumuta suma convertita la o alta banca, ar avea de rambursat pana la final 200.330 de lei, deci mai putin cu 16.000 de lei decat suma de rambursat catre Raiffeisen Bank.
Cititi mai multe pe bursa.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (3)  
SPORTS BETTING,  29.01.2024 05:51

Interesting and amazing how your post is! It Is Useful and helpful for me That I like it very much, and I am looking forward to Hearing from your next. rugby world cup odds

   
seo,  18.09.2022 18:32

I am really satisfied with the customized doors that I availed from Caldwells through this https://caldwells.com/interior-doors/glass-doors. I am glad that I finally found the perfect doors for my project.

   
CharlesLof,  03.07.2017 22:42

wh0cd680905 Anafranil Generic metformin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii