A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713500086.3279.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Burse educationale pentru 350 de tineri romi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
09-10-2012, ora 17:28

Burse educationale pentru 350 de tineri romi

Articol de Madalina Irimia

Peste 350 de tineri romi, studenti si elevi, vor fi sustinuti prin acordarea de burse educationale si implicati in diferite activitati academice precum participarea la cursuri de pregatire la materiile biologie, chimie sau fizica, participarea cu lucrari de specialitate la congrese medicale nationale si internationale. De asemenea, vor fi implicati si in implementarea a peste 40 de proiecte de voluntariat in comunitatile de romi spre beneficiul a peste 1.000 de membri ai comunitatilor de romi.

Din aceasta toamna ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei a lansat Programul de calificare/recalificare a tinerilor romi in domeniul medical. Acesta este un program integrat de pregatire profesionala in diverse specializari care ofera servicii de orientare in cariera si cursuri de calificare/ recalificare pentru 125 de tineri romi.

Programul este implementat de ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti din Romania, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN si Open Society Institute.

Cei interesati pot accesa sistemul de completare a formularelor de aplicare online de pe website-ul www.profesionistiromi.ro, de la sectiunea BURSE ROMI.

Initiatorii proiectului spun ca acesta isi propune o abordare sistemica, pe termen lung, prin care se asigura accesul persoanelor de etnie roma, la locuri de munca cu inalta calificare, fapt determinant pentru diminuarea saraciei si cresterea incluziunii sociale a acestui grup marginalizat.

Foto: puterea.ro

     
Tag-uri: burse, rromi, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii