A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713501181.5731.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Branza, secretul unei vieti sanatoase. Ce au descoperit cercetatorii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-09-2016, ora 16:30

Branza, secretul unei vieti sanatoase. Ce au descoperit cercetatorii

Articol de Madalina Irimia
Consumul de branza ar putea fi secretul unei vieti sanatoase.

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit ca oamenii care mananca zilnic branza au o inima mult mai sanatoasa. Acestia au invitat 139 de adulti sa ia parte la un experiment pe parcursul a 12 saptamani. In cadrul studiului, o treime dintre participanti au consumat zilnic 80 de grame de branza grasa, iar o alta treime, 80 de grame de branza cu un continut scazut de grasimi. Un al treilea grup nu a consumat branza deloc, ci 90 de grame de paine cu gem in fiecare zi.

Surprinzator, oamenii de stiinta au observat ca persoanele care au consumat branza grasa nu au suferit nicio schimbare la nivelul colesterolului LDL, al tensiunii arteriale, iar talia lor nu s-a modificat deloc. Mai mult, starea lor de sanatate s-a imbunatatit, beneficiind de o crestere a nivelului colestrolului bun (HDL).

Studiul publicat in American Journal of Clinical Nutrition concluzioneaza ca includerea branzei intr-o dieta sanatoasa poate proteja organismul contra bolilor cardiovasculare si metabolice.

Recent, o alta cercetare, realizata in Japonia, a scos la iveala un alt lucru important: consumul de branza previne acumularea de grasimi in ficat; in timp ce alte studii au aratat ca branza te poate ajuta sa dormi mai bine, te face mai fericit si e chiar un bun aliat in lupta cu kilogramele in plus.

Sursa: gustarte.ro
     
Tag-uri: branza, secret, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  11.06.2017 22:40

wh0cd399049 Effexor

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii