Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Bomba cu bacterii din bucataria ta: cum sa scapi de ea
Articol de Madalina IrimiaPoate nu stiai, dar scaunul de toaleta este mai curat decat multe locuri din bucatarie. Doctorul Charles Gerba, microbiolog si profesor la Universitatea din Arizona, spune ca oamenii nu acorda aceeasi atentie curatarii bucatariei asa cum o fac in cazul toaletei, scrie MSNBC. El studiaza bacteriile ascunse prin casa inca din anul 1973, iar cercetarile sale ne pot ajuta sa fim constienti de pericolele nevazute pe care locuinta le ascunde.
Bacteriile infloresc pe lavete, bureti de vase si in chiuveta
O prima problema este pusa de buretele de spalat vase si de lavetele pe care le folosim pentru a sterge prin bucatarie. Din 1.000 de astfel de obiecte testate, 10% aveau salmonella. Acestea sunt mereu umede, deci bacteriile se dezvolta liber pe ele. O alta bacterie foarte periculoasa pentru corpul uman, E. Coli, gaseste si ea un mediu propice pentru a se dezvolta pe astfel de obiecte.
Intr-o bucatarie se afla mai multe E. Coli decat in toaleta. Ea se devolta foarte bine si in chiuveta din bucatarie. Chiuveta trebuie curatata cu un dezinfectant special pentru bucatarie. Se poate folosi si otet sau zeama de lamaie, acestea avand proprietatea de a distruge microorganismele daunatoare.
Capacul pentru tocat - o alta bomba bacteriana
Acesta este un alt obiect periculos din bucatarie. Pe el se gasesc de 200 de ori mai multe bacterii care provin de pe carnea negatita decat s-ar putea gasi pe scaunul de toaleta. Sfatul specialistuluin este sa se foloseasca un capac pentru carne si unul pentru legume, pentru a evita contaminarea. Ele trebuie tinute in chiuveta sau curatate cu un dezinfectant. De asemenea, cele din plastic sunt mult mai bune din acest punct de vedere.
Frigiderul
Raftul de jos al frigiderului este un alt loc foarte periculos. Pe el se scurg lichidele care provin de la produsele dezghetate pe rafturile superioare. Umezeala si condensul se formeaza mai degraba acolo, apa scurgandu-se de pe rafturile de sus. Se recomanda curatarea acestui raft la doua saptamani cu un dezinfectant pentru bucatarie.
Sursa: ziare.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email