ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
18-09-2012, ora 11:41

Bolile autoimune ataca mai ales femeile. Vezi care sunt simptomele

Articol de Madalina Irimia

Adesea, simptomele bolilor autoimune sunt vagi: senzatie de oboseala, furnicaturi in brate si picioare, care par sa treaca si apoi revin, dureri de muschi sau poate chiar dureri de cap. Ne putem intreba - e vorba de o boala sau doar de inchipuiri?

Multi dintre cei care comunica aceste simptome medicului, de obicei femei, pot fi catalogati drept ipohondri sau anxiosi. Insa aceste manifestari pot fi semnele unei boli autoimune, cum ar fi lupusul sau scleroza in placi, care se dezvolta treptat si afecteza intr-o proportie mai mare femeile, potrivit Repli.net.

"Primul pas in diagnostirea bolii autoimune este ca pacientul sa fie luat in serios", spune reumatologul Raphael DeHoratius, care declara ca, uneori, este nevoie si de doi ani pentru a fi diagnosticata corect o astfel de boala, deoarece simptomele apar incet.

In prezent se cunosc aproximativ 80 de forme ale bolilor autoimune, iar acestea afecteaza in proportie de 75% femeile. Cele mai multe sunt considerate boli rare, insa luate impreuna afecteaza aproximativ 20% din populatie.

Integral pe ziare.com

Foto: ziuaveche.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii