A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714176124.7441.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Boala care face ravagii in aceasta toamna in Romania: 40% mai multe cazuri decat anul trecut
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-10-2016, ora 09:32

Boala care face ravagii in aceasta toamna in Romania: 40% mai multe cazuri decat anul trecut

Articol de Cristian Amariei
E avalansa de viroze respiratorii, iar epidemiologii se asteapta deja si la cazuri de gripa. Numarul imbolnavirilor a crescut cu aproape 40% fata de toamna trecuta. Vremea s-a racit brusc, imediat dupa ce copiii s-au intors la scoala, ceea ce a favorizat inmultirea cazurilor. Dupa foarte multi ani, insa, si vaccinarea antigripala gratuita poate incepe mai devreme.

Aproape 72 de mii de romani au fost diagnosticati cu infectii respiratorii acute, numai in prima saptamana a lunii, fata de 52 de mii toamna trecuta.

In Dolj, au fost peste o mie cu viroze, intr-o saptamana. Bolnavii au ajuns sa stea si cate doi in pat, la spital. Grav e ca multi parinti nu-i duc pe copii la control si le dau antibiotice, scrie TVR.

Medicii spun ca nu avem inca izolate primele tulpini de virus gripal, insa atunci cand se intensifica circulatia virusurilor care produc infectii respiratorii, de multe ori putem sa anticipam si un sezon gripal mai precoce.

Si campania de vaccinare antigripala poate incepe insa mult mai devreme, pana la sfarsitul lui octombrie, dupa multi ani in care dozele gratuite au ajuns si in decembrie.

500.000 de doze de la ministerul Sanatatii sunt disponibile pentru copii, bolnavi cronici, varstnici si personal sanitar, iar stocul poate fi suplimentat.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: boala, epidemii, romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.06.2017 18:40

wh0cd455649 buy revia lisinopril 20 mg no prescription erythromycin phenergan motilium

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii