ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-12-2014, ora 14:32

Blugii care previn "furtul digital"

Articol de Madalina Irimia
Pantaloni jeans care pot sa previna "furtul digital", intrucat aceste articole vestimentare sunt fabricate dintr-o tesatura care blocheaza semnalele wireless (fara fir), vor fi comercializati de o companie americana, incepand din luna februarie, informeaza bbc.com.

Pantalonii vor fi realizati de compania americana Betabrand in colaborare cu Norton, o renumita firma specializata in crearea de programe antivirus pentru computere.

Pantalonii sunt creati pentru a-i impiedica pe piratii cibernetici sa acceseze ilegal pasapoartele inzestrate cu frecvente radio de identificare (RFID) si cardurile de plata fara contact. Sistemele de plata fara contact sunt reprezentate de carti de credit, brelocuri electronice, cardurile inteligente si alte dispozitive (precum telefoanele mobile) care folosesc tehnologiile "radio frequency identification" si "near field communication" pentru a efectua plati securizate.

Potrivit expertilor in domeniul securitatii electronice, furtul digital a devenit o problema tot mai mare in ultimii ani.

Compania Betabrand, care are sediul general la San Francisco, si inginerii specializati in software de securitate de la Norton s-au asociat in luna octombrie pentru a crea impreuna pantaloni tip jeans si un tip special de jacheta.

Aceste articole vestimentare, realizate dintr-un material ce contine argint, care blocheaza semnalele electrice, vor fi lansate pe piata in luna februarie.

Pantalonii vor fi comercializati la pretul de 151 de dolari, iar jacheta - la pretul de 198 de dolari.

Compania Disklabs a utilizat o tehnologie similara pentru a produce de curand un tip special de portofel care, la fel ca jeansii Betabrand, blocheaza semnalele RFID. Aceeasi companie a creat si o gama de genti si posete care blocheaza semnalele telefoanelor mobile. Aceste genti sunt folosite de politistii americani pentru a depozita telefoanele mobile confiscate de la suspecti.

Luna trecuta, BBC a anuntat ca datele si inregistrarile existente in mai multe telefoane mobile confiscate de politistii din Marea Britanie au fost sterse in totalitate, de la distanta, de autori necunoscuti, intrucat acele dispozitive nu erau depozitate in spatii securizate.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii