ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-09-2015, ora 12:32

Beneficiile merelor: de ce sa le consumi in fiecare zi

Articol de Madalina Irimia
Pornind de la inceputurile lumii, cand marul era „de neatins”, fiind un simbol al cunoasterii, al binelui si al raului, si pana la basmele in care era considerat a fi fructul de aur, marul si-a castigat faima printre locuitorii din intreaga lume, fiind astazi unul dintre cele mai consumate si mai apreciate fructe.

Dar povestile in care „joaca” nu sunt singurul motiv pentru a te bucura de acest fruct. Merele joaca un rol important si in cadrul alimentatiei sanatoase, fiind pline de antioxidanti si vitamine benefice pentru organism.

Originar din Europa de Est si Asia, merele sunt fructe care rezista extrem de mult, chiar si in stare proaspata, reusind sa-si pastreze proprietatile nutritionale si aromatice aproximativ patru luni, asta daca este pastrat in conditii optime, intr-un loc racoros si intunecat.

Si pentru ca este sezonul merelor, ar trebui sa stii cateva lucruri si despre recoltarea acestuia, asta in cazul in care ai acasa propria livada:

- Perioada de recoltare a merelor variaza intre 15 septembrie si sfarsitul lunii octombrie

- Exista mai multe soiuri de mere, cele dulci fiind recoltate mai devreme, iar cele din soiuri mai acrisoare, putand fi culese abia la finalul lunii octombrie. De asemenea, daca ai in livada mai multe soiuri diferite, acestea ar trebui sa fie pastrate separat, pentru a le putea consuma in conformitate cu gradul lor de rezistenta.

- Cand vine vorba de marimea lor, cele mai potrivite pentru pastrare sunt merelele de marime medie, fara urme de vatamare si asezate in ladite, in locuri racoroase.
     
Tag-uri: mere, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii