A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714017446.0191.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beneficiile extraordinare ale postului pentru sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-11-2015, ora 16:01

Beneficiile extraordinare ale postului pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia
Cred ca multi dintre cei care tin post sau isi propun sa tina post si-au pus intrebarea: de ce este bine sa tii post? Este vorba doar despre o "detoxifiiere" a organismului? Ce efecte are postul asupra mintii si sufletului?

Potrivit teologilor, postul are doua aspecte: unul trupesc si altul sufletesc, spiritual, ceea ce corespunde postului extern si postului intern, care insa constituie o unitate.

Ce este postul alimentar?

In general, postul este conceput ca o alimentatie din care au fost excluse carnea si produsele de origine animala. Exista si post cu apa si paine de 7 zile sau un post negru de 40 zile. Principala lui actiune este cea de purificare, de odihnire a anumitor organe din corp, de usurare a unor procese si schimburi interne. Postul nu trebuie in nici un caz sa fie fortat, impus din afara, ci este bine sa constituie un act firesc, natural.

Beneficiile postului terapeutic

Se considera ca postind o zi pe saptamana ii oferim organismului un timp minim pentru regenerare si purificare. Un post de trei zile ne debaraseaza corpul de toxine si curata sangele, unul de cinci zile initiaza procesul de vindecare si de refacere a sistemului imunitar. Pe toata durata postului complet, bautul apei este obligatoriu, cel putin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratarii si a blocajului renal. Postul este recomandat si in cazul bolilor infectioase in fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate catre procesul de digestie (care canalizeaza o mare parte din acestea) sunt folosite in procesul de aparare contra microorganismelor.

Beneficiile mentale si emotionale ale postului

Postul confera claritate si putere de concentrare si poate deveni un instrument benefic in aceasta perioada. Eficienta actiunilor de zi cu zi creste in mod semnificativ, iar performantele intelectuale sunt amplificate. Postul confera un sentiment de flexibilitate si mai multa energie.

Multe persoane obisnuite cu postul gasesc aceasta activitate de ajutor in momentele in care au nevoie de un impuls de energie pentru un propiect important sau un termen de predare. Cu toate acestea, nu este recomandat sa recurgi la post inaintea unui eveniment important pana cand nu iti cunosti reactiile si te asiguri ca nu te vei confrunta cu dureri de cap, asociate procesului de detoxifiere.

Beneficiile spirituale ale postului

Sa nu uitam de efectele postului in ceea ce priveste conexiunea noastra spirituala. Un al beneficiu al postului este faptul ca ne incurajeaza sa ne concentram atentia spre interior, sa ascultam si sa devenim mai atenti. Si acel timp petrecut in tacere, doar cu tine iti va permite un mai mare sentiment de apropiere cu divinitatea si cu propria fiinta.

Studii care sustin beneficiile postului

Un studiu, realizat de cercetatorii de la University of Southern California, sugereaza ca postul impulsioneaza celulele stem sa produca noi celule albe in sange, care lupta cu infectiile. In plus, ca postul are efecte pozitive in intarirea sistemului imunitar. Oamenii de stiinta au descoperit ca postul prelungit reduce enzima PKA, care este asociata cu procesul de imbatranire si cu un hormon care creste riscul de aparitie a cancerului si a tumorilor. Studiul a analizat persoane care au tinut post timp de doua sau patru zile consecutiv pe o perioada de sase luni.

Postul inseamna curatare, detoxifiere si indepartarea cauzelor care provoaca boli. Asadar, cee ce este benefic pentru sanatatea noastra spirituala se dovedeste util si pentru sanatatea noastra fizica.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: post, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii