ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-10-2014, ora 17:03

Bei energizante? Inima si greutatea corporala au de suferit!

Articol de Madalina Irimia
Bauturile energizante reprezinta un pericol iminent pentru sanatatea consumatorilor, acestea avand in compozitie o cantitate foarte mare de zahar si cofeina.

Consumate in mod regulat, energizantele pot duce la afectiuni grave ale sanatatii si chiar si la deces.

Citiţi, cu curaj, pana la capat!

Medicul Hans-Peter Kubis, expert in nutriţie, atrage atenţia asupra efectelor pe care consumul excesiv de bauturi cu efect energizant le are asupra sanataţii. Acesta susţine ca o cutie mare de energizant de circa 437 mililitri are in componenta aproximativ 13 lingurite de zahar si 150 de miligrame de cofeina, adica echivalentul a patru cesti de cafea instant, scrie Daily Mail.

Efectul asupra sanataţii celor care consuma in mod regulat energizante este unul devastator, medicul spunand ca bauturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arteriala ridicata, probleme cu somnul, cresterea in greutate, spasme musculare, ameteli si senzaţie de voma. Consumul acestui tip de bauturi in mod regulat poate cauza chiar moartea subita.

Cum ne pacalesc creierul bauturile energizante

Rezultatele descoperite in urma unui studiu realizat la inceputului acestui an l-au socat pe Kubis. "Desi exista dovezi clare conform carora cofeina poate avea si efecte benefice asupra corpului, precum performanţe cognitive imbunataţile, cu toţii suntem constienţi ca aceasta poate avea si repercusiuni fiziologice grave. Fiecare persoana are un anumit grad de sensibilitate pentru cofeina, si anumite persoane mai tinere sau cele care au probleme cardiovasculare se expun unor riscuri. De fapt cofeina are tendinţa de a bloca aportul de sange care ar trebui sa ajunga la muschi, rinichi si alte tesuturi".

Conform medicului Hans-Peter Kubis, combinaţia alcool-zahar-cofeina poate pacali creierul in a crede ca se simte plin de energie, in timp ce restul corpului trebuie sa se adapteze la efectele negative pe care aceste substante le au asupra corpului, care uneori pot duce chiar la moarte.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii