ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-04-2014, ora 07:04

Bautura care reduce riscul de depresie

Articol de Cristian Amariei

Persoanele care consuma cate un pahar de vin pe zi au un risc mai mic de a suferi de depresie la varsta a treia, conform unui studiu recent.

Rezultatele cercetarilor au aratat ca persoanele care consuma intre doua si sapte pahare mici de vin pe saptamana sunt cu 32% mai putin predispuse depresiei.

Rezultatele studiului sunt sustinute si de celelalte cercetari care au evidentiat faptul ca un consum moderat de vin aduce beneficii sanatatii. Resveratrolul, compusul din boabele de struguri, este cel care are efect protector asupra sanatatii cerebrale.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Navarra, Spania, au analizat stare de sanatate a mai mult de 5.500 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani, care obisnuiau sa consume moderat vin.

In timpul celor sapte ani de cercetari, examinarile medicale, interviurile si chestionarele pe care le-au facut participantii au aratat ca starea lor de sanatate nu a fost afectata de boli grave si nici nu au suferit de depresie.

Riscul de aparitie a starilor depresieve a fost si mai redus in cazul participantilor care consumau moderat si regulat vin.

Continuare pe clicksanatate.ro

Foto: labelleecole.fr

     
Tag-uri: vin, depresie, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii