ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
30-09-2016, ora 08:48

Basescu: „Haitei de propaganda ii spun un singur lucru, Kovesi este departe de a fi intruchiparea cinstei si corectitudinii”

Articol de Cristian Amariei
Traian Basescu a afirmat, joi, pe Facebook, ca Laura Codruta Kövesi nu reprezinta intruchiparea cinstei si corectitudinii si ca exista ”o haita de propaganda” care echivaleaza lupta anticoruptie cu figura procurorului-sef al DNA.

Fostul presedinte sustine ca este foarte periculos sa confunzi o institutie cu persoana care o conduce.

”Am vazut haita de propaganda a anilor '50 la lucru! Imediat ce dai sa vorbesti de Laura Codruta Kövesi, daca n-o lauzi consistent, propagandistii incazarmati te declara dusman al justitiei, mai ales daca indraznesti sa spui ca doamna face abuzuri sau ca lasa infractori de teapa lui Pescariu si Florica in libertate si cu banii furati in conturi sau ca isi alege tintele selectiv sau ca sacrifica viata unor oameni pentru propria-i glorie”, a scris Traian Basescu, potrivit News.ro.

El crede ca aparatorii fara rezerve ai lui Kövesi nu fac deosebirea intre DNA si persoana care conduce temporar aceasta institutie.

”Haitei propagandei ii spun cert un lucru: Kövesi este departe de a fi intruchiparea corectitudinii si a cinstei si, in acest sens, am aflat destule in ultimele luni ale mandatului si mai ales dupa ce am plecat de la Cotroceni. Dragi propagandisti ai anilor '50, daca vreti sa faceti ceva pentru DNA si pentru tara, aparati institutia si n-o legati definitiv de un om trecator. Ma intreb cum ati mai putea apara DNA punand semnul egal intre Laura Codruta Kövesi si DNA daca intr-o zi o veti vedea la televizor pe Laura Codruta Kovesi cu catuse”, a afirmat fostul presedinte.

Acesta a precizat ca nu a acuzat-o pe sefa DNA de plagiat, ci doar o suspecteaza ca verdictul de neplagiat a fost obtinut prin ”manopere frauduloase”.

”Si inca ceva, daca in timp ce eu ma framantam sa gasesc o solutie pentru Kövesi la sfarsitul mandatului de procuror general DOAMNA participa alaturi de Ghita si alti PSD-isti la manopere pentru albirea doctoratului, eu ce sa mai spun azi?”, a incheiat Basescu.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, marti, la Romania TV, ca avea informatii, neinsotite insa de probe, inca din 2014 despre un posibil plagiat in cazul tezei de doctorat a Codrutei Kövesi, plagiat care ar fi fost musamalizat de Sebastian Ghita si Mihnea Costoiu.

Basescu mai sustine totodata ca, in 2016, actualul procuror-sef al DNA a amenintat un demnitar ca va fi arestat daca se redeschide dosarul de plagiat.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii